Deze champignonbouillon maakte ik enkele jaren geleden voor het eerst met kerst. We hebben er toen met de familie heerlijk van gesmuld en ondanks dat hij zo lekker is is hij daarna niet meer op het menu verschenen. Een paar dagen terug dacht ik er opeens weer aan en ik besloot hem dan ook meteen weer te maken. Een heerlijke bouillon boordevol smaak en champignons.

Deze bouillon is een goed gevulde maar licht voorgerechtje. Daarnaast ook nog eens makkelijk te maken en dat is dan weer een groot pluspunt. Uiteraard kun je deze soep ook al de avond van tevoren klaar maken zodat deze de volgende dag alleen nog even hoeft op te warmen.

Mijn man is een groot liefhebber van champignons dus hij was erg blij dat hij deze bouillon weer eens op tafel zag verschijnen. Persoonlijk ben ik niet de grootste champignon liefhebber. Maar dat heeft er meer mee te maken dat ik er vroeger erg vaak buikpijn van kreeg, geen buikpijn maar darmpijn eigenlijk. Sinds ik stukken gezonder ben gaan eten is dat voor 90% verdwenen, nu durf ik dus weer vaker champignons op het menu te zetten. Het blijft me altijd verbazen hoeveel voeding voor je lichaam kan doen!

Champignonbouillon

Champignonbouillon

Heerlijk als lunch of voorgerecht.
Voorbereiding8 minuten
Bereiding25 minuten
Totale tijd33 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

 • 250 g champignons
 • 250 g kastanje champignons
 • 3 bosuitjes
 • 1 tl tijm
 • 1 tl rozemarijn
 • 2 bouillonblokjes groente
 • peper

Instructies

 • Maak de champignons schoon met een keukenpapiertje. Snij alle champignons in plakjes van ongeveer 0,5 cm.
 • Verhit een klontje boter of olijfolie in een grote pan. Voeg de champignons, rozemarijn en tijm toe en bak voor ongeveer 8 minuten.
 • Snij de boven- en onderkant van de bosuitjes af en verwijder eventuele slechte bladeren. Snij de bosuitjes in dunne ringen en voeg aan de champignons toe. Bak enkele minuten mee met de champignons.
 • Voeg 1 liter water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
 • Bestrooi met een beetje vers gemalen peper bij het serveren.

Pin deze champignon bouillon!