Al langer stond een keukenmachine op mijn lijstje van apparaten die ik nog miste in mijn keuken. Toen ik de mogelijkheid kreeg om deze Classic Kitchen Chef van Bourgini te testen hoefde ik daar dus ook niet lang over na te denken! Ondertussen staat dit mooie apparaat al paar weken te shinen in mijn keuken, alleen al door die kleur vind ik het zonde om hem in de kast op te bergen.

Bourgini classic kitchen chef

In die paar weken dat ik dit apparaat heb heb ik hem al meerdere keren getest. Onder andere met het maken van cake, slagroom en schuimpjes. (het schuimpjes recept is geweldig geworden en zal ik volgende week met jullie delen, nog even geduld dus)
Al met al zijn alle dingen die ik gemaakt heb in de keukenmachine perfect gelukt!

Het apparaat is voorzien van 4 rubberen zuignappen aan de onderkant, erg prettig want ik heb een glad aanrechtblad. Deze zuignappen werken perfect, het apparaat gaat nergens heen en toch is het makkelijk te verplaatsen.
Verder wordt deze geleverd met 3 verschillende kloppers, namelijk een kneedhaak, menghaak en garde. Tot nu toe heb ik alleen nog maar gebruik gemaakt van de menghaak en garde.
De ongebruikte kneedhaak is bedoeld voor deeg voor bv. pizza, brood en pasta. Aangezien ik dat bijna nooit zelf maak zal deze dus ook niet zo vaak gebruikt worden. Maar.. ik heb al tijden een mix hier in de kast staan voor speltbrood, dus wellicht toch maar snel eens doen!

Wat ik erg prettig vind is dat in de gebruiksaanwijzing een tabel staat wanneer je welke klopper gebruikt, wat dan de beste snelheid is en wat de precieze werking is. Want ondanks dat ik altijd denk het wel te weten, ga ik toch twijfelen als ik 3 kloppers heb.

Bourgini classic kitchen chef

De machine heeft 6 verschillende snelheden en een pulse functie. Deze pulse functie gebruik je eigenlijk alleen maar als je iets snel door je mengsel wilt mengen.

Bij de knop en de mengkom staat met pijltjes aangegeven naar welke kant het opgedraaid moet worden, lekker makkelijk want zo heb je zelfs de gebruiksaanwijzing niet nodig.
De knop om het bovenste gedeelte omhoog te klappen (zodat je een klopper kunt bevestigen of verwijderen) werkt perfect.
De kom verwijderen ging bij mij in het begin niet altijd even soepel, maar dat ligt denk ik meer aan het feit dat ik deze iets te enthousiast vastdraai. Het is even een handigheidje erin krijgen en daarna gaat het elke keer goed.

Al met al zou ik deze Classic Kitchen Chef Red van Bourgini zeker aanraden! Een super fijn apparaat dat er ook nog eens mooi uitziet 🙂