De zomer is misschien nog ver te zoeken, maar deze tropische salade is altijd lekker. Lekker in een kouder seizoen om je weer een beetje een zomers gevoel te geven en lekker in warmere temperaturen omdat dan de ananas het allerlekkerste smaakt.
Fruit in salades kan echt super lekker zijn. Zelf ben ik vooral fan van citrus en appel in mijn salades, maar deze salade met ananas is een nieuwe favoriet!
Deze maand doe ik weer mee aan de foodblogswap en kreeg ik Ruth’s foodblog toegewezen (of heet het nou Ruth’s bakery?). Op de dag dat ik een recept ging uitzoeken had ik zo’n dag… zo’n dag waarop je eigenlijk nergens zin in hebt. Haha nou dat heb ik geweten, nog nooit is een keuze zo moeilijk geweest.
Het tropische broodje op haar website klonk erg lekker, maar dat broodje daar had ik dan weer niet zo’n zin in. Vandaar dus deze tropische salade. Ik heb dus ingrediënten achterwege gelaten en weer andere ingrediënten toegevoegd. Maar goed, het idee van de foodblogswap is ook dat je je eigen draai aan een recept geeft.
Deze salade is heerlijk als lunch of diner. Pas eventueel de hoeveelheden aan naar jouw wensen.
Of eet er een ciabatta bij zoals in het originele recept van Ruth.
Ingrediënten, voor 1 persoon
– flinke hand gemengde sla
– 0,5 rode paprika
– 1/3 ananas
– 70 gr gerookte kipfilet
– 1 bosuitje
Ingrediënten yoghurtdressing
– 3 el yoghurt
– 0,5 el water
– 0,5 el olijfolie
– 1 tl kerriepoeder
– flinke snuf zout
Bereiding
Maak de ananas schoon, verwijder de harde kern en snij in stukjes.
Snij de rode paprika in dunne reepjes en de bosui in dunne ringen.
Snij de gerookte kipfilet in plakjes.
Meng alvast alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje, zodat deze klaar staat als je je salade hebt gemaakt.
Leg de salade op een bord en verdeel hierover de paprika, ananas, bosui en kipfilet.
Giet er naar smaak de dressing overheen.