Deze paleo schuimtaartjes zijn echt om je vingers bij af te likken! Een overheerlijk gebakje waar je geen nee tegen kunt zeggen. Wat het dan eigenlijk nog beter maakt; deze taartjes zijn vrij van gluten, lactose en geraffineerde suikers.

Deze taartjes zijn overheerlijk als nagerecht of tussendoortje en ze zijn ook nog eens makkelijk te maken. Makkelijk én overheerlijk; een gouden combi als je het mij vraagt! Super fijn als jij of iemand uit je gezin paleo eet, dan kun je op deze manier toch iets super lekkers op tafel toveren waar iedereen van kan genieten.

Eigenlijk wilde ik dit recept pas later met jullie delen… Maar het is feest in huize FoodQuotes! FoodQuotes is namelijk sinds afgelopen week officieel geregistreerd bij de Kamer van Koophandel. Wellicht dat jullie als lezers zijnde daar niet heel veel van gaan merken, hoogstens in super toffe projecten die al langer op de stapel stonden en nu dan toch eindelijk echt uitgevoerd kunnen gaan worden. Daarnaast is het een mooi duwtje in mijn rug, want dat is af en toe wel fijn 🙂

En eigenlijk is het dubbel feest! Want dankzij deze website heb ik sinds kort ook een super toffe nieuwe baan.. maar daar zal ik later meer over vertellen. Al die redenen om feest te vieren verdienen wel een lekker paleo schuimtaartje als je het mij vraagt.

Paleo schuimtaartjes

Voor de kokosroom is het belangrijk om een kokosmelk te gebruiken die hoog in vet is. Deze zet je minimaal 1 avond van tevoren in de koelkast zodat het water en room zich scheidt.

Paleo schuimtaartjes

Deze paleo schuimtaartjes zijn echt om je vingers bij af te likken! 
Voorbereiding20 minuten
Bereiding2 uur
Totale tijd2 uur 20 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Schuimpjes

 • 4 eiwitten
 • 1 kneepje citroensap
 • 50 ml ahornsiroop

Topping

 • 1 blik kokosmelk minimaal 1 dag bewaard in de koelkast
 • 3 el honing
 • 1 handje frambozen

Instructies

 • Zorg om te beginnen dat de kom van je mixer en de mixer die je gebruikt (keukenmachine of handmixer) brandschoon is.
 • Doe de eiwitten samen met een klein kneepje citroensap in de kom en mix op hoge snelheid tot er stijve pieken vormen. Voeg vervolgens, terwijl de mixer nog draait, langzaam de maple syrup toe en mix door tot alles is opgenomen.
 • Verwarm de oven voor op 130 graden Celsius (hetelucht.)
 • Schep het eiwitschuim in een spuitzak met spuitmondje naar keuze. (ik gebruikte hiervoor een glad mondje met middelgrote opening). Leg een vel bakpapier op een bakplaat en spuit hierop rondjes met het eiwitschuim. Je kunt ervoor kiezen verschillende groottes te maken, dat maakt het taartje extra leuk.
 • Bak de schuimpjes in 35 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  Laat ze compleet afkoelen in de oven, dit duurt ongeveer 1-1,5 uur.
 • Haal het blik kokosmelk uit de koelkast. Schep de harde laag eruit en doe dit in een kom samen met de honing. Klop de room tot een mooi luchtig mengsel met een handmixer.
 • Begin met een groot schuimpje, verdeel hierover 1 el kokosroom en garneer met fruit naar keuze. Leg hierop weer een schuimpje met 1 el kokosroom en fruit.
  Eindig met een kleiner schuimpje, 1 tl kokosroom en een stukje fruit.

Pin deze paleo schuimtaartjes!

schuimtaartjes