Website Builder InsiderEigenlijk zou ik puur uit zelfbescherming dit recept voor pecan-karamel-chocolade snoepjes niet moeten delen.. want ze zijn zóóó lekker, daar eet je je met gemak misselijk aan! Ik zou je dus aanraden om deze snoepjes alleen te maken als er visite is, of als er een hongerige familie in de buurt is. Ze zullen je dankbaar zijn!
Deze snoepjes zijn trouwens helemaal paleo. Zelfs de karamel maakte ik zonder de welbekende geraffineerde witte suiker.

Dit is zo’n gerecht waar ik eigenlijk niet echt een goede titel kon verzinnen. Maar als ik pecan-karamel-chocolade snoepjes zeg weten jullie wel meteen wat er allemaal in zit. En dan kan ik wel mijn best gaan doen om een fancy naam te verzinnen.. maar waarom eigenlijk?

It is what it is

Eigenlijk is het ook nog eens echt een super makkelijk recept.
Het recept voor de karamel is wel veel te veel, maar later deze week deel ik nog een overheerlijk recept dat je met de overgebleven karamel kunt maken. Zeg maar, een karamel overkill deze week. 🙂
Ik zal wel mijn uiterste best doen tussendoor ook nog een recept met groenten te delen, al is het alleen al voor de balans.

pecan-karamel-chocolade snoepjes

De pecans en karamel die je overhoud na het maken van dit recept kun je perfect gebruiken voor het andere recept dat ook deze week online komt 🙂

Ingrediënten, voor ongeveer 25 stuks
– zakje ongebrande pecannoten (140 gr) -> we gebruiken 50 stuks
– 70 gr extra pure chocolade
– ongeveer 50 ml karamel

Ingrediënten karamel
– 80 gr roomboter
– 65 gr kokosbloesemsuiker
– 70 gr honing
– 1 tl vanille aroma
– snufje zout

Bereiding
We beginnen met het maken van de karamel;

Doe de roomboter, kokosbloesemsuiker en de honing samen in een steelpannetje. Verhit op middelhoog vuur, roer regelmatig en breng aan de kook.
Zodra de karamel kookt draai je het vuur laag en laat je hem nog ongeveer 3 minuten zachtjes pruttelen.

Voeg de vanille en het snufje zout toe en verwarm nog even door.

Het maken van de snoepjes;
Bekleed een (snij)plank met een velletje bakpapier.

Leg hierop steeds 2 pecannoten tegen elkaar, herhaal dit tot je 25 stuks hebt.
Verdeel met een theelepeltje de karamel over elke 2 pecannoten, gebruik ongeveer een half theelepeltje per snoepje.

Leg de plank met snoepjes in de koelkast zodat de karamel hard kan worden.

Smelt ondertussen de chocolade au-bain-marie.

Haal de snoepjes uit de koelkast en verdeel over elk snoepje wat gesmolten chocolade.
Leg de plank met de snoepjes weer terug in de koelkast zodat de chocolade hard kan worden.