Inspiratie Monday Meets

Monday Meets: Fit en Puur

Tags:     

Vandaag in Monday Meets stel ik jullie graag voor aan mijn naamgenootje Simone. Simone is de dame achter de website Fit en Puur en geeft, net zoals ik, voedingsadvies. Toch grappig hoe je dan op dezelfde vlakken bezig bent! Zou het aan de naam liggen? πŸ™‚
Benieuwd naar alle favorieten van Simone? Lees dan snel verder.

Wie
Mijn naam is Simone en ik ben 34 jaar. Getrouwd en moeder van 3 kinderen (van 6, 3 en 1) Vanaf mijn 12de had ik al last van buik/darmklachten. De doktoren konden nooit wat vinden, bestempelden het als PDS en vertelden dat ik er mee moest leren leven. Na de geboorte van de middelste kwam ik erachter dat ze koemelkallergie heeft en bleek ik lactoseintolerant. Langzaam begon ik te ontdekken dat voeding wel eens het einde aan mijn klachten kon betekenen. Ik volgde toen 2 opleidingen (gewichtconsulente & voedingsleer bij NHA en orthomoleculaire voeding bij Civas)om nog meer over voeding te leren en ondertussen ben ik bezig met een cursus darmflora van de groene vrouw. Alles rondom voeding en gezondheid vind ik echt heel erg interessant en uitgeleerd ben je nooit nietwaar?

Afgelopen jaar (2015) heb ik de stap gezet om mijn eigen bedrijf te beginnen als gewichtsconsulente. Mijn wens is om zo veel mogelijk mensen te helpen een gezonde leefstijl te ontwikkelen zodat ze uiteindelijk op het gewicht komen dat het best bij hun past. Geen crash diΓ«ten, geen jojo effect, maar simpelweg een eetpatroon dat je de rest van je leven kunt volhouden. Heb je interesse in wat ik voor jou kan beteken? Kijk dan op mijn website.

Wat
Op fit en puur neem ik jullie mee in mijn zoektocht. Je vind er tips van producten die ik heb ontdekt en vele recepten die voldoen aan mijn eisen van eten πŸ™‚ meestal zonder zuivel, eigenlijk altijd wel glutenvrij en geraffineerde suikervrij, maar ieder geval zo puur mogelijk.
Daarnaast review ik de boeken die ik heb gelezen. Meestal zijn dit kookboeken, maar hier en daar zit er een ander boek tussen.
Waar ik nog meer over wil gaan bloggen zijn de elementen die volgens mij bij een fitte lifestyle horen. Sporten en ontspanning bijvoorbeeld.
fit en puur

Waar
www.fitenpuur.nl / www.fitdankzijvoeding.nl

Koffie/Thee
Zelf hou ik absoluut niet van koffie. Ik vind de speciale variaties er wel altijd erg mooi uitzien en ook nog eens lekker ruiken, maar na vaak proberen lust ik het nog steeds niet. Het liefst drink ik gewoon heel saai water. Af en toe wissel ik dit af met een flinke mok thee. Mijn favoriete smaakjes zijn groene thee of brandnetel.

Hartig/Zoet
Oei dit is een lastige. Ik ga het meest voor hartig: olijven, tomaatjes, droge worst, rauwmelkse feta en nog meer van die kleine hapjes daar kan ik van blijven eten. Maar zonder ijs en chocola zou ik echt niet kunnen. Op mijn blog heb ik elke vrijdag dan ook een chocoladerecept staan omdat dit iets is wat ik vaak eet πŸ™‚

Guilty pleasure
Dit kun je al wel raden: chocolade!! Af en toe geniet ik intens van een groot stuk Tony Chocolonely. Elke keer als er een nieuwe smaak is moet ik hem toch even uitproberen.

Beste herinnering aan eten
Vroeger als ik ziek was kreeg ik altijd gerapste appel met kaneel. Deze traditie zetten mijn ouders nu voort bij mijn kinderen, alleen hoeven hun er niet ziek voor te zijn πŸ˜‰

Stoofpotje fit en puur
Favoriete kookboek
Weer een moeilijke vraag. Merk dat ik echt moeite heb met kiezen. Ik ben dol op kookboeken met veel foto’s erin. Van alle kookboeken die ik in mijn bezit heb vind ik de boeken van Eetpaleo, het VoedZo boek en Goed Zoet bakken zonder suiker het allermooist.

Welke 3 dingen kun je niet missen in de keuken
Mijn fijne le Creuset pannen
Een keukenmachine of staafmixer
De oven

Quote/Motto/Lijfspreuk
Mijn lievelingsquote is er een van Julia Child: You don’t have to cook fancy or complicated masterpieces – just good food from fresh ingredients.

Monday Favorite
Een favoriet gerecht van vroeger pas geleden weer herontdekt op een glutenvrije manier. Ook erg geliefd bij mijn kinderen sinds ze de film Garfield hebben gekeken: Lasagne.

 

  reactie

 • Simone 7 maart 2016 Beantwoord

  Het is leuk geworden dank je naamgenootje πŸ˜‰

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Gisteren was mijn allereerste interview als ondernemer! πŸ™Œ Zo spannend en zo tof!!
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Het is voor een tiendelige videoserie voor @deondernemer.nl en het gaat over zzp’ers en zaken die ons bezighouden. In elke aflevering staat 1 vraag centraal. Dus je lady shined straks in maar liefst 10 video’s! πŸ˜¬πŸ™ŒπŸ˜„.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Naast het interview maakte ik ook nog een lekker receptje die gefilmd werd. Eerste keer dat ik al kokend gefilmd werd, maar oh! Zo leuk!! β€οΈπŸ™Œ ik wil meer van dit!!
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
De videograaf , @vinkk , maakte deze 2 actiefoto’s en die moet ik hier natuurlijk wel even delen.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
De precieze publicatiedatum weet ik nog niet, maar het wordt de maand april. Ik ga jullie op de hoogte houden natuurlijk πŸ˜‰.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#video #videoserie #zzp #zzper #deondernemer #deondernemernl #ondernemer #eigenbaas #interview #ambiteuzevrouwen #receptontwikkeling #foodfotografie #fotografie #blogger #eindje #eindhoven #genieten #spannend #yougogirl #yougogirldingen #foodie #foodquotesnl
 • Weet je nog die venkelsalade en dat ik vertelde dat ik meer met venkel wilde gaan koken? πŸ™‹πŸΌβ€β™€οΈ Nou, ik heb er maar meteen werk van gemaakt!β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Deze overheerlijke brovcolisoep met venkel en kurkuma staat nΓΊ online. Dus als je nog op zoek bent naar een lekker soepje; deze wil je echt maken. ❀️ onwijs smakelijk!β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Overigens is dit echt de perfecte lunch als je het mij vraagt. Soep of salade, de meest lekkere lunchgerechten πŸ™Œ, sporadisch eet ik een crackertje... maar eigenlijk is het altijd soep of salade.β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#soep #soup #broccoli #broccolisoep #venkel #groenten #groentensoep #lunch #broodlozelunch #lunchenzonderboterham #voorgerecht #romigesoep #magimix #fluweelzacht #paleo #paleofood #koolhydraatarm #foodie #lekkereten #lekkerrecept #foodfotografie #foodquotesnl
 • Het is geen geheim dat ik fan ben van @sodejusehv . Ik ga er graag (heel graag) een biefstuk eten met een heerlijke jus en wat brood erbij. πŸ˜β€οΈβ €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Extra leuk dus dat ik ze op weg heb geholpen met Instagram! We hebben een ochtend gezeten boordevol tips & tricks om te zorgen dat ze het meeste uit hun insta halen. β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Γ‰n daarnaast hebben we samen gefotografeerd. πŸ“Έ Met een tips hoe je je eten nu het meest smaakvol kunt fotograferen. Het fijne is dus dat ze dat vanaf nu allemaal zelf kunnen πŸ™Œ.β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Ze hebben een mooi doel voor hun Instagram gesteld en ik denk dat ze dat gaan halen! Dus bij deze even een extra stok achter de deur om er nu toch Γ©cht mee aan de slag te gaan πŸ™Œ.β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Ik ben benieuwd; haal jij al alles uit je Instagram? Mocht je nu denken; ik wil ook zo’n ochtend vol inspiratie voor m’n horecazaak! πŸ™‹πŸΌβ€β™€οΈ je bent bij mij aan het juiste adres!β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Volg de link in m’n bio of stuur me een berichtje.β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#sodejus #sodejusdaslekker #daslekker #restaurant #eindhoven #nederland #eindhovenfood #uiteten #biefstuk #beststeakintown #biefstukindejus #jus #hulpvoorhoreca #horecasupport #fotografie #tipsentricks #horeca #beleving #culinair #zzp #zzper #ondernemer #onlineondernemen #eigenbaas #ondernemendevrouwen #ambitieuzevrouwen #foodie #foodfotografie #foodquotesnl
 • " Simone, als je nu even in dat bad gaat liggen met je laptop dan maak ik wat foto's. Weet je wel, alsof je heel casual aan het werk bent. " πŸ˜‚ Uiteraard doe ik dat dan ook gewoon en heb ik de grootste lol. Heerlijk ook dat Jamie precies dat moment zo goed heeft vastgelegd! ❀️
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Vorige week had ik weer een fotoshoot met @byjamiedeleeuw en het resultaat is weer geweldig! Uiteraard komen de andere foto's ook snel hier voorbij, maar deze kon ik jullie niet onthouden πŸ˜….
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Ik ga straks weer naar het @bluecollarhoteleindhoven , niet voor een fotoshoot maar om een dagje te werken bij de receptie. Eigen baas zijn is echt ge-wel-dig, maar de dagen die ik in het hotel werk daar geniet ik ook echt van. Werken met andere mensen, gasten ontvangen en gezelligheid; ❀️ it!
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Dus mocht je in de buurt zijn; ik ben er van 3 tot 12 te vinden! πŸ™Œ
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#eindhoven #fotoshoot #casualinbad #casual #inbad #badderen #lekkerbadderen #laptop #capturemoments #blijei #grootstelol #bluecollarhotel #bluecollarhoteleindhoven #burlesquesuite #suite #eindhoven #zzp #zzplife #eigenbaas #thisishowiroll #zodoejedat #lekkerwerken #ondernemendevrouwen #foodie #foodblogger #bloggerlife #foodquotesnl
 • Hoppa! Taart!
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Zoals jullie gisteren in m’n stories zagen: de taarten zijn af! Genoeg voor 60 man en ik weet gewoon zeker dat ze onwijs lekker gaan zijn. 😍 best wel een beetje trots op hoor.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
De chocolade motor 🏍 was een last-minute ideetje en die is gelukkig best tof geworden!
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
De dripcake is gevuld met aardbeien en heeft een lichte vulling die naar tiramisu smaakt. De rechthoekige is gevuld met chocolade botercreme en rood fruit. 🀀😍
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Zal ik binnenkort het recept delen voor 1 van deze taarten?
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#taart #dripcake #cake #chocolade #chocoladedrip #tiramisu #aardbeien #roodfruit #merengue #rodebessen #frambozen #botercreme #motor #chocoladeplak #genieten #koffietijd #hhb #heelhollandbakt #thuisbakker #foodie #foodquotesnl
 • Het is weer boodschappen tijd! πŸ™Œβ €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Deze keer totaal geen groenten of boodschappen voor een gezonde opdracht. Nee, het is tijd voor TAART!! πŸŽ‚πŸ°β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Taart voor 60 personen; on it’s way! Gisteren bakte ik al 3 biscuits en vandaag ga ik vrolijk verder met bakken, vullen, stapelen, smeren en decoreren.β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Uiteraard neem ik jullie vandaag mee in het hele project via m’n stories. Zien jullie meteen hoe ik 1,5 kilo boter, 1,8 kilo chocolade en 20 eieren wegwerk πŸ˜… (in de taarten dan he πŸ€”).β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#boodschappen #boodschappendoen #boodschappenlijsje #winkelen #groveries #taart #cake #biscuit #dripcake #laagjestaart #tiramisu #tiramisutaart #chocolade #roomboter #rodebessen #frambozen #blauwebessen #botercreme #snoepen #hhb #heelhollandbakt #lekkerhoor #foodie #thuisbakker #bakken #foodquotesnl
 • De meest gestelde vraag: β€˜ hoe kom jij aan nieuwe opdrachten? β€˜. Nu kan ik daar erg geheimzinnig over doen Γ³f ik schrijf er een artikel over met mijn 5 beste tips. β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Je kan het wel raden hΓ¨? πŸ™‹πŸΌβ€β™€οΈ ik deed dat laatste natuurlijk! Mijn 5 beste tips om te zorgen dat jij nieuwe opdrachten krijgt Γ©n hoe opdrachtgevers jou vinden. Inclusief wijze woorden en adviezen van Saskia van @writeaholic en Evy van @2twintig_pr πŸ™Œ.β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Dusse, perfect leesvoer voor op deze zondag als je het mij vraagt. Zet een lekker kopje koffie of thee β˜•οΈ en ga er even goed voor zitten!β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
1 van de 5 tips is voor mij nog een verbeterpuntje, namelijk: netwerken. Dus daar gaat de komende tijd meer focus op liggen vanuit mijn kant.β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
De link naar het artikel staat in m’n bio!β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Heb jij nog aanvullende tips of wellicht ook iets waar je dit jaar aan wilt gaan werken?β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#geld #geldverdienen #werk #zzp #zzper #ondernemer #blog #blogger #moneymindset #goals #ambitieuzevrouwen #tipsentricks #netwerken #prbureau #opdrachten #opdrachtgevers #zodoeikhet #eigenbaas #zzplife #foodie #foodquotesnl
 • Onder het mom van; 'ik wil meer venkel eten want het is zo lekker', maakte ik deze frisse en knapperige salade. Een venkelsalade met groene appel en oregano-dressing.β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Venkel en sinaasappel is trouwens dΓ© klassieker, maar geloof mij maar; met groene appel is ook onwijs lekker! ❀️⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Wij eten trouwens echt weinig venkel... ik vind het super lekker maar ook een lastige groente om te combineren op de een of andere manier. Heb jij nog een lekkere venkel tip/recept voor me? πŸ€·β€β™€οΈβ €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Recept staat online, zie de link in m'n bio.β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#venkel #venkelsalade #salade #rauwkost #oregano #walnoten #lekkerfris #lekkereten #lekkerrecept #gezondrecept #gezondeten #paleo #paleofood #gezonderecepten #salad #groenten #groeneappel #gezond #gezondevoeding #recept #foodfotografie #fotografie #foodstyling #fotografe #foodie #foodquotesnl