Het is me gelukt! Ik heb in korte tijd al 2 keer de slowcooker gebruikt! Deze keer maakte ik gevulde paprika in de slowcooker.
In het vorige recept zei ik nog dat ik mijn “wonder”apparaatje te weinig gebruikte, dus daarom besloot ik dat het tijd werd voor nog een makkelijk en lekker recept. Dit recept is ook weer paleo; geen granen, rijst, zuivel of pakjes en zakjes. Gewoon puur en eerlijk eten dat ook nog eens super lekker is.
Aan de statistieken van het vorige slowcooker recept te zien worden jullie daar wel blij van. Toch wel echt super fijn dat ik het zo een beetje in de gaten kan houden. Zo weet ik waar jullie behoefte aan hebben, of in ieder geval.. wat dan veel gelezen wordt. Mocht je nog verzoeknummertjes hebben dan hoor ik het altijd graag!
Dit is ook weer een receptje waar je in de middag even wat moet aanbakken, vervolgens mag de gevulde paprika in de slowcooker en dan kun je in de avond van een lekker maaltje smullen!
Persoonlijk vind ik het wel makkelijk, in de middag duik ik even de keuken in en dan kan ik daarna gewoon lekker ongestoord verder werken zonder aan het eten te hoeven denken. Super makkelijk als je het mij vraagt!
Deze paprika’s smaken erg lekker bij zoodles (courgette spaghetti), bloemkoolrijst of als je wel gewoon granen etc eet; bij pasta of rijst. Zelfs aardappels zouden er lekker bij smaken. Of een salade.. ach.. eet er gewoon lekker bij waar jij zin in hebt 🙂
Gevulde paprika uit de slowcooker
Ingrediënten
- 3 paprika's
- 300 g rundergehakt
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl tijm
- 1 tl basilicum
- 1,5 tl paprikapoeder
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 snuf zout en peper
Instructies
- Snipper de ui en pers de knoflook. Verhit een pan met wat olie op middelhoog vuur.
- Voeg het gehakt, ui, knoflook en kruiden toe en bak het gehakt gaar.
- Voeg 5 el van de tomatenblokjes toe en een flinke snuf zout en roer nog eens goed door.
- Snijd de bovenkant van de paprika’s en de zaadlijsten eruit. Verdeel het gehaktmengsel over de 3 paprika’s.
- Doe de resterende tomatenblokjes, 2 eetlepels water en een snufje zout in de slowcooker. Roer even goed door. Zet de paprika’s rechtop in de slowcooker.
- Kook vervolgens gaar in 4-6 uur op stand “low”.
Ik heb een paar recepten gelezen waarbij het garen gebeurde in een slow cooker. Ik heb een goede hete luchtoven. Kan ik die daarvoor ook gebruiken en welke temperatuur wordt daarbij aanbevolen? Moet daarbij het gerecht afgesloten/afgedekt worden?
Hi, Dit gerecht kun je uiteraard ook in de oven maken.
Dan zou ik alle stappen volgen en hem ipv de slowcooker ongeveer 40 minuten garen in de oven op 170 graden.
Het voordeel van een slowcooker is dat deze een constante lage temperatuur heeft. Maar de meeste gerechten kunnen ook in de oven.
Gr, Simone