Alweer even geleden viel dit vrolijke boek 100% puur op mijn deurmat. Dit is het kookboek van Dayenne Bos, de dame achter dayennefoodblog. Een blog die ik trouwens al een flinke tijd volg omdat ik daar altijd erg fijne receptjes op vind.
Toen ze online aankondigde dat er een boek zat aan te komen werd ik daarom ook meteen enthousiast. Super fijn dus dat ik een exemplaar mocht ontvangen! Ik vertel jullie in deze review wat meer over het boek en wat ik ervan vind.

Ik werd instant vrolijk toen ik de cover zag van 100% puur. Vrolijke kleurtjes (beide mijn lievelingskleuren trouwens) en foto’s; je weet meteen wat je ongeveer kunt verwachten.
Het hele boek is doorspekt van kleur, super tof want dat maakt het echt een gezellig boek om doorheen te bladeren.

100% puur

Het boek begint met een flink hoofdstuk over voedingsstoffen en hoe deze invloed hebben op je gezondheid. Een fijn stukje, mocht je hier nog niet zoveel over weten of het interessant vinden. Het is fijn geschreven en met een flink aantal tips hoe jij deze kunt toepassen in jouw leven.

Alle recepten in 100% puur zijn gluten-, suiker- en koemelkvrij. Daarnaast zijn er een aantal pictogrammetjes gemaakt waarmee je in 1 oogopslag kunt zien of een gerecht bijvoorbeeld ei bevat of dat het binnen je paleo levensstijl past. (en dat laatste, dat zijn er veel!)

De hoofdstukken zijn onderverdeeld in 5 categorieën, namelijk;
ontbijt
lunch, soep & salades
diner
taart, cake & koekjes
dessert & chocolade

Het hele boek bevat ruim 100 recepten die perfect zijn verdeeld over de 5 hoofdstukken. Zo is het diner hoofdstuk het grootste, maar daar wordt ik dan altijd wel vrolijk van.
Ik heb in elk hoofdstuk meerdere recepten gespot die ik zeker een keer wil maken.

100% puur

De top 5 recepten die op mijn “to-cook” lijstje staan zijn;
– broodcake met rozijnen
– thaise tomatensoep
– bietenpizza met guacamole
– spitskooltagliatelle met zalm
– knapperige biscuitjes met chocoladevulling

Eigenlijk kon ik het lijstje veel langer maken, maar ja.. ik moet ergens de grens trekken toch? Niet voor mezelf, maar wel voor dit artikel. Anders wordt het zo’n lange opsomming 🙂

100% puur van Dayenne Bos kost € 19,99 en is verkrijgbaar in verschillende boekhandels.

100% puur