Inspiratie Monday Meets

Monday Meets: Da Noi

Da Noi

Tags:   

Vandaag stel ik je in Monday Meets graag het echtpaar achter Da Noi aan jullie voor. Een blog met recepten die Italiaanse, Belgische en Nederlandse roots hebben, een mooie combinatie als je het mij vraagt.

Wie
Ciao! Wij zijn Pauline (40 en nog wat) en Pasqualino (40 en nog iets meer). Dit jaar zijn we 10 jaar getrouwd en we hebben een dochter Paola van 9 jaar. Door werkomstandigheden wonen we nu tijdelijk in het noorden van Italie, in Turijn. Maar omdat we ons huis in het Belgische Hasselt ook nog hebben, zijn we ook regelmatig in ‘de lage landen’ te vinden. Pasqualino heeft zoals je kunt raden “Italiaanse roots” en Pauline is afkomstig uit Utrecht. Dit is eigenlijk heel leuk, want je vindt in onze gerechten zowel Italiaanse, Vlaamse als Nederlandse invloeden terug. Ooit hopen we wel weer definitief terug te keren naar Hasselt, maar voorlopig genieten we nog even van “La Bella Italia”.

Wat
Onze website “Da Noi” is eigenlijk toevallig ontstaan. Koken is altijd een belangrijk deel van ons leven geweest en we nodigen ook graag mensen uit om te komen eten. Aangezien wij geen “kookboektypes” zijn, zijn onze recepten zelf bedacht. Dit is soms lastig als mensen om het recept vragen, of als je het recept zelf ook nog eens wilt maken. We hebben toen besloten om een soort online kookboek te maken. En wat is nu leuker om je eigen passie te delen met anderen? De recepten zijn eenvoudig te maken en soms toch ook wel speciaal (denk aan pasta met zwarte inktvisinkt). Onze visie is dat je met weinig ingrediënten, als ze maar vers en goed zijn, iets heerlijks en puurs op tafel kunt zetten. We eten dus gezond, zonder dat we een bepaald dieet naleven.

Waar
www.danoi.be
“Da Noi” is Italiaans voor “bij ons”. Het is dus in feite letterlijk een kijkje in de keuken bij ons.

Da Noi

Koffie/Thee
Pasqualino was eigenlijk een echte koffiedrinker en dan nog echt van die straffe “ristretto-shots”.  Toen hij Pauline heeft leren kennen, leerde hij ook theedrinken. Dat bevalt goed en nu drinken we elke avond verse gemberthee met citroen.
Pauline is dus een echte theedrinker, maar om 11.00 is het toch tijd voor een cappuccino met iets lekkers erbij. De rest van de dag drinken we groene thee en water. Klinkt saai eigenlijk 😉

Hartig/Zoet
Hartig, hoewel…een zelfgemaakte extra pure chocoladecake die van binnen nog wat zacht is…Who can resist?

Guilty pleasure
Een glaasje wijn! We drinken graag een glaasje wijn en hier in Italië, is het ook niet moeilijk om een echt goede wijn te krijgen voor een goede prijs. We beperken de wijn echter tot het weekend. Een soort zelfbescherming zeg maar 😉

Qua eten, staat er vaak pasta op het menu. Als je dit combineert met een goede olijfolie, verse kleine tomaatjes en basilicum dan is dit hemels! We proberen wel zoveel mogelijk pasta van Kamut of volkoren pasta te eten. Er zijn hier in Italië erg goede soorten te krijgen, die heel smaakvol zijn.

Beste herinnering aan eten
De beste herinneringen zijn de etentjes met vrienden en familie. Ik denk bijvoorbeeld aan de etentjes die we met kerst geven voor de familie, waarbij het elk jaar weer voor elkaar krijgen om rond de 20 man in ons huis te laten eten (aan tafel!, dus niet met bord op schoot of buffetachtige toestanden).

En daarnaast ook de feestjes die we in de zomer geven voor vrienden, familie en zelfs de hele buurt. We hebben een aantal jaren achtereen in onze achtertuin pizzafeestjes georganiseerd, waarbij we voor de hele buurt, pizza`s hebben gebakken in onze houtoven. Ik denk dat we wel 40 pizza`s hebben gebakken!  Een ongelofelijk karwei, en dan praat ik nog niet over de troep die het met zich meebrengt, maar dit soort ervaringen zijn ‘priceless’.

Da Noi

Favoriete kookboek
We zijn geen kookboektypes. We hebben er wel veel, maar dat is meer een soort verzamelhobby. De beste kookboeken zijn eigenlijk de kookboeken waar echt goede basisrecepten in staan. Denk bijvoorbeeld aan de “pentola d`oro” (de gouden pan) of “il cucchiaio d`argento” (de zilveren lepel). Op zich hele saaie kookboeken, zonder plaatjes, maar de basisrecepten zijn top!

Welke 3 dingen kun je niet missen in de keuken
Qua ingrediënten: een goede olijfolie, knoflook en verse kruiden en producten
Qua gereedschap: een goed koksmes, keukenmachine en onze houtoven die we in België hebben staan.

Quote/Motto/Lijfspreuk
Live, love, cook!

Voor ons is het streven naar geluk, plezier, genot voor jezelf en je ons doel. Dat is hetgeen voldoening geeft en niet het succes, de perfectie of het streven naar een bepaalde opgelegde norm.

Monday Favorite
Wij vinden de bewustwordingscampagne “40dagenzondervlees’ een erg goede.  Het gaat er niet om dat iedereen nu ineens vegetariër moet worden, maar het gaat er om dat we ons meer bewust moeten worden van het feit dat het stukje vlees of vis op ons bord erge consequenties heeft voor zowel het milieu als het dierenleed. Door met z`n allen een klein beetje bewuster hiermee om te gaan en wat minder vlees en vis te consumeren, kan dit al een enorme positieve impact hebben. www.dagenzondervlees.be

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Dit is wat mij betreft dus een perfecte maaltijd/bijgerecht op een warme dag; lauwwarme krieltjes met doperwten en groene asperges.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En er ging iets niet helemaal goed met de doperwten 😆🤫...slechte foodie ben ik hoor!  Je leest er alles over op de website 😇.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link naar recept in bio.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#krieltjes #aardappel #potatoes #groeneasperges #asperges #greenasparagus #doperwten #erwten #peas #zomer #zomersemaaltijd #wewv #watetenwevandaag #diner #maaltijd #foutje #groen #groenten #greenvegetables #foodie #foodquotesnl
  • Met dit warme weer is een lekker ijsje altijd een goed idee toch? 🍦😍 dit vegan chocolade ijs is onwijs lekker en makkelijk te maken. Gewoon zonder ijsmachine!
Er staan trouwens veel meer lekkere ijsjes op m’n website, check de link in mijn bio.
.
Wat is jouw favoriete ijs deze zomer?
.
.
#vegan #chocoladeijs #weallscreamforicecream
  • • Old ways won’t open new doors •⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En ja.. deel ik toch zomaar wéér een foto van mezelf. Vorige week zei ik nog tegen @ingervierhout ; volgensmij willen ze mijn gezicht gewoon niet zien... die foto’s deden het namelijk veel slechter dan de foto’s met eten.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Deze week is het juist andersom zie ik aan mijn statistieken! Confusing much 🤔🧐?!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Daarbij heb ik nog nooit zoveel foto’s van mezelf op m’n telefoon gehad als de laatste tijd. Ik ben gewoon weer blij met mezelf! ❤️ 🙌 En dat is het beste gevoel ooit!!! Dus ‘Pretty woman’ is goed op z’n plek voor mij! (En nee, niet in de zin van het werk van Julia in de gelijknamige film 😂)⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Moraal van het verhaal: kijk niet naar anderen maar naar jezelf en doe waar jij gelukkig van wordt! Doe ik ook! 😘⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#itsmeagain #prettywoman #loveyou #loveyourself #happy #happyme #geluk #gelukkig #yougogirl #werkaanjezelf #mindset #happiness #burnout #happyplace #goedverhaal #lekkerkortook #foodie #memyselfandi #heyitsme #foodquotesnl
  • Deze lunch 👆 bij Westside Lilo’s café was wel erg veel! Het was overigens wel echt overheerlijk, die zoete aardappelfriet 😍. Zet die op de kaart en je hebt m’n hart gewonnen hoor!
Verder viel het me reuze mee, het is makkelijker dan ik dacht om gezond te eten in Amerika. Dus geloof niet alle verhalen 😉.
Heb je al gezien dat onze hele campertrip (met heel veel foto’s) ondertussen online staat?
.
Zie de link in bio.
.
#lunch #burger #zoeteaardappel #zoeteaardappelfrietjes #bataat #sweetpotato #sweetpotatofries #friet #frites #fries #kreukelfriet #amerika #usa #roadtrip #foodieopreis #camperlife #camperreis #seligman #foodquotesnl
  • Vroeger moest ik van mezelf een x aantal keer per week een nieuw recept/artikel op m’n website plaatsen. Als dat dan niet lukte dan kon ik echt balen van mezelf en daardoor veel te laat of (immens) vroeg achter m’n laptop kruipen. 🤨 Daardoor bezorgde ik mezelf zoveel stress!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Na mijn burn-out heb ik besloten dat het me dat gewoon echt niet meer waard is. Ja, het liefste heb ik minimaal 3 keer per week nieuwe content online. Lukt dat niet? Dan lukt dat niet! Volgende week is er weer een week. Zorg voor jouw juiste prioriteiten ❤️.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Voor mij was dat met volle teugen genieten van Parijs en daardoor deze week wat minder content op m’n website. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#parijs #paris #frankrijk #weekendvibes #weekendjeweg #genieten #genietmetvolleteugen #leefhetleven #travel #travelphotography #travelguide #raamkozijn #passionpassport #windowseat ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#foodie #foodieopreis #burnout #overspannen #mindset #mindsetiseverything #prioriteiten #foodquotesnl
  • Op de planning vandaag? Recepten koken en fotograferen! Voor een opdrachtgever én mijn eigen website 🙌.
.
Een paar jaar geleden vond ik mijn passie voor receptontwikkeling & fotografie en nu is dat gewoon mijn werk!!❤️ zo dankbaar voor 🙏.
.
#receptontwikkeling #fotografie #fotograaf #foodfotografie #foodphotography #hardworkpaysoff #trots #dankbaar #geluk #zzp #ownboss #eigenbaas #boodschappen #groceries #groenten #vegetables #fruit #turksbrood #vegetarisch #vegetarian #vegan #lekkerengezond #recepten #foodie #foodquotesnl
  • • Travel opens your heart, broadens your mind and fills your life with stories to tell • ❤️ reizen is toch echt 1 van de mooiste dingen die er is?! Ik kan er altijd zo intens van genieten.
.
Overigens had ik een jaar geleden (toen ik nog met m’n burn-out thuis zat) nooit verwacht dat ik het ooit weer zou kunnen. Maar ondertussen hebben we een heerlijke vakantie in Amerika gehad én zijn we nu spontaan een weekend in Parijs 🙌😍.
Het laatste stuk van onze camperreis staat nu eindelijk online! Link in bio.
.
#parijs #paris #france #vivelafrance #travel #traveltips #traveltheworld #lovetotravel #foodieopreis #foodie #terrasje #uitpuffen #cocacolazero #genieten #enjoylife #montmartre #montmartreparis #reisverslag #amerika #californie #camperreis #heyitsme #blogger #foodblogger #dutchblogger #wittebenen #foodquotesnl
  • Bonjour! Je suis en Paris! ❤🙌 Nee, deze ochtend word ik niet wakker in m'n eigen bedje maar in Parijs! Wat een luxe toch 😍. Even lekker genieten met mijn man van een welverdiend weekendje weg.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Deze overheerlijke pizza at in 2 jaar geleden in Parijs en vandaag gaan we eens kijken of we dat restaurantje weer kunnen vinden.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik hoop dat jullie ook genieten van jullie weekend! 😘⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#parijs #paris #jesuisenparis #weekendjeweg #genieten #luxe #evenertussenuit #minivakantie #break #frankrijk #france #foodieopreis #foodieinparijs #pizza #pizzatime #pizzalover #travel #traveltheworld #roadtrip #lunch #bonjour #foodie #foodquotesnl