Website Builder InsiderVandaag stel ik je in Monday Meets graag het echtpaar achter Da Noi aan jullie voor. Een blog met recepten die Italiaanse, Belgische en Nederlandse roots hebben, een mooie combinatie als je het mij vraagt.

Wie
Ciao! Wij zijn Pauline (40 en nog wat) en Pasqualino (40 en nog iets meer). Dit jaar zijn we 10 jaar getrouwd en we hebben een dochter Paola van 9 jaar. Door werkomstandigheden wonen we nu tijdelijk in het noorden van Italie, in Turijn. Maar omdat we ons huis in het Belgische Hasselt ook nog hebben, zijn we ook regelmatig in ‘de lage landen’ te vinden. Pasqualino heeft zoals je kunt raden “Italiaanse roots” en Pauline is afkomstig uit Utrecht. Dit is eigenlijk heel leuk, want je vindt in onze gerechten zowel Italiaanse, Vlaamse als Nederlandse invloeden terug. Ooit hopen we wel weer definitief terug te keren naar Hasselt, maar voorlopig genieten we nog even van “La Bella Italia”.

Wat
Onze website “Da Noi” is eigenlijk toevallig ontstaan. Koken is altijd een belangrijk deel van ons leven geweest en we nodigen ook graag mensen uit om te komen eten. Aangezien wij geen “kookboektypes” zijn, zijn onze recepten zelf bedacht. Dit is soms lastig als mensen om het recept vragen, of als je het recept zelf ook nog eens wilt maken. We hebben toen besloten om een soort online kookboek te maken. En wat is nu leuker om je eigen passie te delen met anderen? De recepten zijn eenvoudig te maken en soms toch ook wel speciaal (denk aan pasta met zwarte inktvisinkt). Onze visie is dat je met weinig ingrediënten, als ze maar vers en goed zijn, iets heerlijks en puurs op tafel kunt zetten. We eten dus gezond, zonder dat we een bepaald dieet naleven.

Waar
www.danoi.be
“Da Noi” is Italiaans voor “bij ons”. Het is dus in feite letterlijk een kijkje in de keuken bij ons.

Da Noi

Koffie/Thee
Pasqualino was eigenlijk een echte koffiedrinker en dan nog echt van die straffe “ristretto-shots”.  Toen hij Pauline heeft leren kennen, leerde hij ook theedrinken. Dat bevalt goed en nu drinken we elke avond verse gemberthee met citroen.
Pauline is dus een echte theedrinker, maar om 11.00 is het toch tijd voor een cappuccino met iets lekkers erbij. De rest van de dag drinken we groene thee en water. Klinkt saai eigenlijk 😉

Hartig/Zoet
Hartig, hoewel…een zelfgemaakte extra pure chocoladecake die van binnen nog wat zacht is…Who can resist?

Guilty pleasure
Een glaasje wijn! We drinken graag een glaasje wijn en hier in Italië, is het ook niet moeilijk om een echt goede wijn te krijgen voor een goede prijs. We beperken de wijn echter tot het weekend. Een soort zelfbescherming zeg maar 😉

Qua eten, staat er vaak pasta op het menu. Als je dit combineert met een goede olijfolie, verse kleine tomaatjes en basilicum dan is dit hemels! We proberen wel zoveel mogelijk pasta van Kamut of volkoren pasta te eten. Er zijn hier in Italië erg goede soorten te krijgen, die heel smaakvol zijn.

Beste herinnering aan eten
De beste herinneringen zijn de etentjes met vrienden en familie. Ik denk bijvoorbeeld aan de etentjes die we met kerst geven voor de familie, waarbij het elk jaar weer voor elkaar krijgen om rond de 20 man in ons huis te laten eten (aan tafel!, dus niet met bord op schoot of buffetachtige toestanden).

En daarnaast ook de feestjes die we in de zomer geven voor vrienden, familie en zelfs de hele buurt. We hebben een aantal jaren achtereen in onze achtertuin pizzafeestjes georganiseerd, waarbij we voor de hele buurt, pizza`s hebben gebakken in onze houtoven. Ik denk dat we wel 40 pizza`s hebben gebakken!  Een ongelofelijk karwei, en dan praat ik nog niet over de troep die het met zich meebrengt, maar dit soort ervaringen zijn ‘priceless’.

Da Noi

Favoriete kookboek
We zijn geen kookboektypes. We hebben er wel veel, maar dat is meer een soort verzamelhobby. De beste kookboeken zijn eigenlijk de kookboeken waar echt goede basisrecepten in staan. Denk bijvoorbeeld aan de “pentola d`oro” (de gouden pan) of “il cucchiaio d`argento” (de zilveren lepel). Op zich hele saaie kookboeken, zonder plaatjes, maar de basisrecepten zijn top!

Welke 3 dingen kun je niet missen in de keuken
Qua ingrediënten: een goede olijfolie, knoflook en verse kruiden en producten
Qua gereedschap: een goed koksmes, keukenmachine en onze houtoven die we in België hebben staan.

Quote/Motto/Lijfspreuk
Live, love, cook!

Voor ons is het streven naar geluk, plezier, genot voor jezelf en je ons doel. Dat is hetgeen voldoening geeft en niet het succes, de perfectie of het streven naar een bepaalde opgelegde norm.

Monday Favorite
Wij vinden de bewustwordingscampagne “40dagenzondervlees’ een erg goede.  Het gaat er niet om dat iedereen nu ineens vegetariër moet worden, maar het gaat er om dat we ons meer bewust moeten worden van het feit dat het stukje vlees of vis op ons bord erge consequenties heeft voor zowel het milieu als het dierenleed. Door met z`n allen een klein beetje bewuster hiermee om te gaan en wat minder vlees en vis te consumeren, kan dit al een enorme positieve impact hebben. www.dagenzondervlees.be