Soms moet je jezelf gewoon verwennen, zoals bijvoorbeeld met deze schuimgebakjes met yoghurt, jam en bosbessen. Ik heb hiervan zelfs heerlijk zitten smullen als ontbijt, want ach.. dat maakt het leven mooi!
De schuimgebakjes worden gemaakt zonder geraffineerde suikers en daarnaast gebruikte ik ook een jam zonder suikers. Dus eigenlijk maakt het dat dan ook weer een verantwoorde keuze.

Het voordeel van deze gebakjes is dat je ze kunt maken hoe jij ze lekker vind en met het fruit wat op dat moment in seizoen is. Ik koos hier voor bosbessen omdat ik deze super lekker vind en altijd in de vriezer heb liggen. Maar ik kan me zo voorstellen dat deze gebakjes in de zomer hemels zijn met aardbeien en frambozen! Ik kijk er nu al naar uit 🙂

Daarnaast is dit natuurlijk een super leuk gerechtje om in allemaal losse componenten op tafel te zetten. Zet er daarnaast verschillende soorten fruit en jam bij en iedereen kan zijn eigen favoriet maken.
Wel wil ik er dan meteen even bij zeggen dat de schuimgebakjes natuurlijk zacht worden door de yoghurt. Ga dus niet eerst het bakje vullen om vervolgens een half uur te wikken en wegen over de toppings. Enne, als je de kans krijgt zou ik er zeker meerdere eten.. en dan het liefst ook allemaal met verschillende soorten fruit.

Schuimgebakjes

Zo denk ik ook dat deze overheerlijk zouden zijn met yoghurt, appelstukjes en een snufje kaneel. Of yoghurt, aardbeienjam en verse aardbeien en frambozen. Of wat denk je van banaan en chocolade krullen? Nou ja, de keuze is reuze! Maak ze dus vooral op de manier die jou het lekkerste lijkt, ik geef je alleen wat ideeën.

Schuimgebakjes met yoghurt, jam en bosbessen

Heerlijk op elk moment van de dag!
Voorbereiding15 minuten
Bereiding35 minuten
Wachttijd1 uur
Totale tijd1 uur 50 minuten
Porties: 5 stuks

Ingrediënten

Schuimgebakjes

 • 4 eiwitten op kamertemperatuur
 • 1 kneepje citroensap
 • 50 ml ahornsiroop

Toppings

 • 5 el yoghurt
 • 4 tl jam naar keus
 • 1 handje bosbessen

Instructies

 • Zorg om te beginnen dat de kom van je mixer en de mixer die je gebruikt (keukenmachine of handmixer) brandschoon is.
 • Doe de eiwitten samen met een klein kneepje citroensap in de kom en mix op hoge snelheid tot er stijve pieken vormen. Voeg vervolgens, terwijl de mixer nog draait, langzaam de maple syrup toe en mix door tot alles is opgenomen.
 • Verwarm de oven voor op 130 graden Celsius (hetelucht.)
 • Schep het eiwitschuim in een spuitzak met spuitmondje naar keuze. (ik gebruikte hiervoor een glad mondje met middelgrote opening)
  Leg een vel bakpapier op een bakplaat en spuit hierop rondjes met het eiwitschuim. Spuit vervolgens op elk rondje nog een buitenste rand zodat er bakjes ontstaan.
 • Bak de schuimpjes in 35 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  Laat ze compleet afkoelen in de oven, dit duurt ongeveer 1-1,5 uur.
 • En nu; alle topping op tafel en samenstellen en genieten maar!

Pin deze schuimgebakjes!