Er zijn van die kookboeken waarvan je hoort dat ze binnenkort verschijnen en je dan meteen denkt; die wil ik hebben! Dat is precies wat ik dacht toen ik over het boek Slowcooked hoorde.
Een boek met 100 recepten voor de slowcooker.. zo fijn!
Om het wat toegankelijker te maken hebben ze er ook per recept een uitgebreide beschrijving voor de oven/fornuis bij gedaan. Zo kun je dus altijd slowcooken.

Mijn slowcooker staat zoals ik al in eerdere artikel vermelde al een tijdje bij mij in de kast. Soms maak ik er veel gebruik van en dan vergeet ik hem daarna ook weer een hele tijd. Sinds enkele weken gebruik ik hem weer wat vaker en ik ben toch wel echt fan.
Dit boek geeft me weer heerlijke inspiratie om aan de slag te gaan met de slowcooker!

Slowcooked

Zoals op de foto te zien is het boek opgedeeld in 8 verschillende hoofdstukken. Heel eerlijk, ik heb nog nooit soep, curry of iets zoets in de slowcooker gemaakt dus daar ga ik zeker een keer mee aan de slag.
Ik zal maar meteen even eerlijk bekennen; dit boek zat al helemaal volgeplakt met sticky-notes bij alle recepten die ik een keer wilde gaan maken. Als ik zeg ‘helemaal vol’ dan overdrijf ik niet! Ik denk dat ik er wel 35 uit heb gehaald voordat ik deze foto’s maakte. Heel veel recepten dus die ik een keer wil gaan proberen!

Elk recept in slowcooked is voorzien van een mooie foto. Foto’s waarvan je gaat watertanden doen het altijd goed in boeken want zo krijg je ook echt zin om meteen je keuken in te duiken. Dat is ze trouwens wel gelukt hoor, want ik heb al 4 recepten klaargemaakt uit dit boek. Dat is voor mij stiekem best een uitzondering, want er zijn maar weinig kookboeken waar ik meteen mee aan de slag ga.

Slowcooked

De recepten gebruiken eerlijke en voedzame ingrediënten. Over het algemeen vallen de ingrediëntenlijsten ook mee, het lijkt soms wat veel maar dat komt dan vooral door de kruiden die gebruikt worden. Kruiden die ik overigens gewoon standaard ik mijn keuken heb staan, of anders soms gewoon op gevoel door andere vervang.
Ook wordt er in het hoofdstukje ‘zoet’ geen gebruik gemaakt van geraffineerde suikers. Nog een mooi pluspunt als het aan mij ligt.