Deze cherry tomatenjam is echt zó lekker.. die wil je eigenlijk al gewoon zo uit het potje snoepen. Uiteraard deel ik graag het recept met jullie, ik zal maar vast verklappen dat het echt super makkelijk is. Een makkelijk recept, maar boordevol smaak. Daar doe ik het voor!

Vorige week werd de Foodybox pasen bij mij thuis bezorgd. In deze box zaten 11 producten waarvan sommige helemaal nieuw voor me waren en andere al bekend. De bloggers die deze box ontvangen worden zo uitgedaagd om een lekker recept te bedenken met 1 of meerdere van de producten.
Zo zaten er ook 2 doosjes met cherry tomaatjes in van Looije. Nu had ik die natuurlijk door een salade kunnen doen, maar dit is echt véééééél lekkerder!

Deze tomatenjam is bijvoorbeeld overheerlijk op je boterham/cracker met kaas. Of bijvoorbeeld bij een sappige biefstuk.. ik kan er genoeg lekkere dingen mee bedenken. Maar laten we met de basis beginnen; het recept voor de jam.

Ik heb trouwens gekozen voor kokosbloesemsuiker in dit recept. Zo past deze ook binnen de paleo levensstijl.
Heb je geen kokosbloesemsuiker in huis? Dan kun je deze uiteraard ook vervangen door gewone witte suiker. Wel zou ik dan 10 gram minder gebruiken.

Cherry tomatenjam

Ingrediënten
– 360 gr cherry tomaatjes
– 1 el appelcider azijn
– 55 gr kokosbloesemsuiker
– 1/4 tl kaneel
– 1/4 tl kardemom
– snuf chilivlokken
– 3 kruidnagels

Bereiding
Snij de cherry tomaatjes door midden.

Doe alle ingrediënten samen in de pan met een snufje zout.

Breng onder regelmatig roeren aan de kook.
Draai daarna het vuur laag en laat 30-40 minuten pruttelen tot je een dikke jam hebt.

En nu; op zoek naar de 3 kruidnagels! Het is namelijk het beste als je deze eruit haalt zodat je ze niet per ongeluk op eet.

Bewaar de tomatenjam in een schone en goed afsluitbare glazen pot.