Deze appel crumble smaakt altijd lekker, als ontbijt/snack/nagerecht of gewoon zo lekker tussendoor bij een kopje thee. Het is altijd crumble-tijd als je het mij vraagt.
Eerlijk gezegd stond dit gerechtje helemaal niet op de planning.. ik wilde namelijk koekjes maken. Het deeg mislukte, of tenminste; het mislukte voor de koekjes. Maar ik ben niet voor 1 gat te vangen!

Op de foto zie je er maar 3, dat is uiteraard omdat ik er meteen 1 warm uit de oven gegeten heb. Want dan zijn ze toch echt op het allerlekkerst. De andere 3 heb ik trouwens ook zelf soldaat gemaakt, want mijn man was vergeten dat ik deze gemaakt had.. vooral niet aan herinneren maar zelf opsnoepen dus! 🙂

Uiteraard kun je deze crumble maken met fruit dat jij het lekkerst vind of toevallig in huis hebt. Denk bijvoorbeeld aan peer, bosbessen, frambozen, aardbeien, nectarines, pruimen, etc. Of een mix van verschillende soorten fruit, dat is ook altijd een goede keuze. Het beste is wel om voor seizoensfruit te kiezen of bijvoorbeeld fruit uit de diepvries.
Kies je voor fruit uit de diepvries? Ontdooi het dan wel even voordat je het de oven in schuift.

appel crumble

Ingrediënten, voor 4 stuks
– 2 appels
– 100 gr amandelmeel
– 20 gr kokosolie
– 28 gr honing
– 2 tl kaneel
– snufje zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Smelt de kokosolie in een pannetje.

Doe het amandelmeel samen met een snufje zout in een kom en roer door.
Voeg vervolgens de honing en gesmolten kokosolie toe en meng tot je een kruimelig deeg hebt.

Schil de appels en snijd het klokhuis eruit.
Snijd de appels in kleine blokjes en doe in een kommetje.

Meng de appelstukjes met de kaneel.
Verdeel de appelstukjes over 4 bakjes (of 1 grote).

Verdeel hier overheen het kruimeldeeg.

Zet de bakjes ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Tip; deze appel crumble is warm echt het allerlekkerst.