Ik weet ik weet, Pasen is alweer voorbij en dan kom ik nu met het recept voor deze roze gevulde eieren. Maar tja, ik vind gewoon dat gevulde eieren altijd kunnen.. het is echt zo’n gerecht dat vroeger standaard bij (familie)feestjes te vinden was, maar tegenwoordig zijn ze iets minder hip.
Eerlijk gezegd; ik vind gevulde eieren lekker! Dus daarom deze mooie gevulde eitjes op deze zondag.
Deze maand doe ik ook weer mee aan de FoodBlogSwap, ik probeer regelmatig mee toe doen omdat ik zo ook weer andere blogs leer kennen. (en andere mensen mij, het is een leuke wisselwerking).
Ik zag het recept voor deze gevulde eitjes op de blog die ik toegewezen kreeg, namelijk: comofthecouch. De roze eieren stonden al langer op mijn to-cook lijstje, dus dat kwam goed uit dat Linda deze op haar website heeft staan!
Nu moet ik alleen wel even eerlijk zeggen dat het roze randje van de eieren bij Linda stukken mooier is, veel internser van kleur. Dat heeft er waarschijnlijk mee te maken dat ik het bietensap net iets te veel met water heb aangelengd. Maar toch wordt ik nog steeds erg vrolijk van deze eitjes!
Het originele recept van Linda vind je hier. Ik heb uiteraard enkele aanpassingen gedaan.
Ingrediënten, voor 4 stuks
– 2 eieren
– 1 el mayonaise
– 0,5 tl kerriepoeder
– 0,5 tl paprikapoeder
– snufje zout
Ingrediënten voor het roze randje
– 1 gekookt bietje
– bietensap uit het pakje
Bereiding
Kook beide eieren in 10 minuten gaar. Laat ze schrikken onder ijskoud water, pel ze en leg in een kommetje.
Giet het vocht uit het pakje bietjes in het kommetje.
Snijd in gekookt bietje in stukjes en prak deze (bijvoorbeeld met een pureestamper) en doe ook in het kommetje.
De eieren moeten helemaal onder het bietensap staan. Is dat niet het geval? Voeg dan wat water toe.
Laat de eieren zo minimaal 12 uur staan. (hoe langer hoe verder de kleur erin trekt)
Haal de eieren uit het bietensap en snijd ze in de lengte doormidden met een scherp mes.
Schep de eidooiers eruit.
Doe de eierdooiers in een kommetje samen met de mayonaise, kerrie, paprika en een snufje zout. Prak goed door tot je een egaal mengsel hebt.
Doe de vulling in een spuitzak en spuit in de roze eieren.
Garneer eventueel met wat bieslook.
Trackbacks/Pingbacks