Geglaceerde zalm is echt zo lekker, je maakt op deze manier de zalm eigenlijk gewoon nog lekkerder dan dat hij al van zichtzelf is. Tijdens het diner op onze trouwdag stond er onder andere geglaceerde zalm op het menu. Uiteraard had ik het recept kunnen vragen (aangezien de kok een goede vriend van ons is), maar ik vond het dan toch leuk om zelf wat te experimenteren.
En wie weet heb ik wel bijna zijn originele recept te pakken!

Dit gerecht laat zich makkelijk combineren met andere gerechten. Lekker bij aardappelen en groenten, maar ook bij een flinke salade. Enne, ga je binnenkort bbq-en? Dan weet ik bijna zeker dat deze het ook goed doet op de bbq. (laat dan wel de sausjes achterwege, want deze geglaceerde zalm heeft echt geen extra sausje nodig)

Kies in de winkel wel altijd voor wilde zalm, zeker niet voor de gekweekte variant! Deze is namelijk niet alleen qua smaak veel beter, ze bevatten ook beduidend meer goede voedingsstoffen.
Nog zo’n voordeel; de wilde zalm hoeft niet te worden bijgekleurd omdat hij anders grijs is…

honing-citroen zalm

Ingrediënten, voor 2 personen
– 2 zalmmoten
– 1 el verse citroensap
– 1 el olijfolie
– 1,5 tl honing
– 1 tl citroenrasp
– zout en peper

Bereiding
Meng de citroensap, olijfolie, honing en citroenrasp in een kommetje met een snufje zout.

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Als de pan goed warm is leg je hierin de zalmmoten.

Kwast de bovenkant van de zalmmoten royaal in met de marinade en bestrooi met wat versgemalen peper.

Draai de zalmmoten na enkele minuten om en kwast ze weer royaal in met de marinade, bestrooi ook deze kant met wat versgemalen peper.

Bak de zalmmoten tot ze mooi gaar zijn.

Draai je ze tussentijds nog een keer? Kwast ze dan weer in met de marinade.