Als ik iets graag doe, dan is het wel lunchen zonder boterham. Mij maak je echt niet blij met zo’n kleffe boterham met kaas of gesmolten hagelslag! Nee doe mij maar een frisse salade, een warme soep of een goedgevulde wrap. Er zijn zoveel meer lekkere en gezonde opties voor de lunch. Waarom zou je elke dag een boterham eten?

Nederland = broodland

Dat we in Nederland veel brood eten, dat wisten we al. Vooral de broodlunch zit er echt ingebakken in ons land. Het is natuurlijk een gemakkelijke keuze, want die boterham eet je makkelijk onderweg, op school of achter de computer. Doordat het zo gemakkelijk is, is het in Nederland een populaire keuze.

In andere landen, zoals bijvoorbeeld Italië, Portugal of Spanje, is het normaal dat je tussen de middag naar huis of uit de deur gaat om uitgebreid te eten. Daar wordt vaak gekozen voor een heerlijke maaltijd zodat je de rest van de dag weer vol energie er tegenaan kan.

Dus waarom zou je elke dag kiezen voor brood met beleg? Waarom niet kiezen voor wat afwisseling en af en toe eens een heerlijke salade, soep, wrap of iets anders lekkers meenemen? Ik kan je garanderen, mensen zullen hun ogen uitkijken als je elke dag weer iets anders lekkers uit je tas haalt! Opeens lijkt die boterham toch niet zo aantrekkelijk meer…

Lunchen zonder boterham vergt iets meer tijd

Goed, een lunch zonder boterham kost je misschien wel iets meer tijd. Je moet nu de dag van te voren wat meer nadenken over wat je gaat meenemen en het wellicht al klaarmaken. De lunch de avond van tevoren klaarmaken heeft mijn voorkeur (als ik buiten de deur lunch), want dan kan ik het in de ochtend gewoon zo in m’n tas stoppen. Dat scheelt in de ochtend weer kostbare tijd.

Nog makkelijker, kook de avond van tevoren wat extra’s. Dit kan je dan of meenemen als lunch of verwerken in je lunch!

Zo kun je samen met mij lunchen zonder boterham

Je hoeft het niet allemaal zelf uit te vogelen, dat heb ik al voor je gedaan! Lunchen Zonder Boterham doe ik al jaaaaaren (zeker een jaar of 15 ondertussen) dus ik leer je graag alle ins-and-outs.

Neem eens een kijkje bij alle (gratis) blogs en recepten.

Ben je echt klaar voor de volgende stappen om een gezonde en vooral lekkere lunchroutine te ontwikkelen? Volg dan mijn uitgebreide cursus en/of koop mijn kookboek met 75 heerlijke nieuwe recepten!

5 x inspiratie voor lunch zonder brood

Salade met kool en krokante kip

Salades

Een salade daar kun je echt alle kanten mee op. Maak bijvoorbeeld deze knapperige salade met kool en krokante (vega) kip, super lekker! Wil je graag een dressing over je salade? Neem deze dan apart mee, zo blijft je salade fris en knapperig.

Wraps

Gevulde wraps zijn heerlijk, probeer dan wel te kiezen voor de volkoren variant. Beleg ze bijvoorbeeld met roomkaas/hummus, zalm/kipfilet en rucola; rol ze op, snijd doormidden en klaar is je heerlijke lunch. Of maak deze lunch burrito met rauwkost en feta; onwijs lekker!

Soep

Soep is echt een heerlijke warme lunch om mee te nemen. Heb je geen magnetron op het werk om je soep op te warmen? Kies dan voor een thermosfles/beker. Als je hier ’s ochtends je gloeiend hete soep in doet is deze tegen het middaguur nog warm. Neem lekkere topping eventueel apart mee. Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Ik heb genoeg lekkere soep recepten online staan!

Bento/vakjes lunchboxen

Echt, groot favoriet van me! De bentobox oftewel een vakjes lunchbox. De ideale manier om allemaal lekkere dingen mee te nemen. Het voelt bijna als een soort tapas lunch. Kijk maar eens, deze Zweedse lunchbox (met oa ei, zalm en rauwkost) en deze Italiaanse lunchbox (met pastasalade, mozzarella en perzik). Zo goed!

Pannenkoeken

Pannenkoeken als lunch zijn natuurlijk al helemaal een feestje! Je kunt er alle kanten mee op; hartig of zoet, maak ze hoe jij ze het allerlekkerste vindt. Als ik dan mag kiezen… dan ga ik voor deze appeltaart pannenkoeken.

Appeltaart pannenkoeken

Lunch meenemen

Sommige van bovenstaande ideeën kun je natuurlijk niet meenemen in een plastic zakje.
Maar tegenwoordig zijn er veel merken op de markt die de mooiste lunchboxen aanbieden! En zeg nou eerlijk, het smaakt toch eigenlijk ook veel lekkerder als het is een mooie verpakking zit?

Ik heb een uitgebreid artikel online staan met mijn favoriete lunchboxen.

Bewaar dit artikel over lunchen zonder boterham op Pinterest!

Bewaar dit op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later makkelijk terug lezen en ook anderen inspireren.

lunchen zonder boterham