Deze nutella rondjes zijn een lekker zondags receptje, want; je hebt maar 3 ingrediënten nodig! Veel makkelijker kan ik het eigenlijk niet maken vandaag. Bladerdeeg, nutella (of andere notenpasta) en 1 ei in huis? Dan kun je nu de keuken induiken en dan heb je straks iets lekkers te snoepen bij de thee/koffie.
Het draaien en oprollen van deze koekjes is helemaal niet moeilijk, maar geeft wel net dat extra effect aan deze bladerdeeg hapjes. Bij de bereiding heb ik stap-voor-stap foto’s geplaatst van hoe je dit doet. Het enige waar je even rekening moet houden is dat je vingers uiteindelijk helemaal onder de nutella zullen zitten 🙂
Nutella rondjes van bladerdeeg
Ingrediënten
- 1 pak vers bladerdeeg
- 2 el nutella
- 1 ei
Instructies
- Haal het bladerdeeg alvast uit de koelkast zodat deze wat zachter kan worden.
- Rol het bladerdeeg uit. Smeer de nutella op 1 helft van het bladerdeeg en laat een randje van een halve centimeter vrij.
- Klap het bladerdeeg dicht en druk de randjes met je vingers aan. Snijd het bladerdeeg in lange repen.
- Neem beide uiteindes van een reep vast en draai deze in tegenovergestelde richting. Rol vervolgens de reep op en druk het uiteinde een beetje vast. Leg de rolletjes op een velletje bakpapier.
- Klop het ei los in een kommetje en bestrijk de koekjes met een beetje ei.
Oven
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de nutella rondjes in 18 minuten gaar in de oven.
Airfryer
- Bak de broodjes 12 minuten op 180 graden.
Ik zie de stap voor stap foto’s niet?
ik mis ook de stap voor stap fotos. In welke richting snijdt je de stroken? Je wil die toch zo lang mogelijk hebben? maar dan zit de dubbelgevouwen rand ook in een strook.
Hi Jorine, de foto’s staan er weer bij!
Dank je wel! Dan had ik het toch goed gedaan 🙂 En ik zie dat je het aantal stuks nu ook hebt aangepast want ik kwam ook maar op 8 uit inderdaad. Ze zijn heerlijk. Ik ga ze voor de derde x maken. Bedankt voor het recept!