Deze nutella rondjes zijn een lekker zondags receptje, want; je hebt maar 3 ingrediënten nodig! Veel makkelijker kan ik het eigenlijk niet maken vandaag. Bladerdeeg, nutella (of andere notenpasta) en 1 ei in huis? Dan kun je nu de keuken induiken en dan heb je straks iets lekkers te snoepen bij de thee/koffie.

Het draaien en oprollen van deze koekjes is helemaal niet moeilijk, maar geeft wel net dat extra effect aan deze bladerdeeg hapjes. Bij de bereiding heb ik stap-voor-stap foto’s geplaatst van hoe je dit doet. Het enige waar je even rekening moet houden is dat je vingers uiteindelijk helemaal onder de nutella zullen zitten 🙂

Nutella rondjes
Nutella rondjes
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Nutella rondjes van bladerdeeg

Heerlijke zoete broodjes!
Voorbereiding20 minuten
Bereiding20 minuten
Totale tijd40 minuten
Porties: 8 stuks

Ingrediënten

  • 1 pak vers bladerdeeg
  • 2 el nutella
  • 1 ei

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius (hetelucht). Zet een bakplaat bekleed met bakpapier klaar.
  • Haal het bladerdeeg alvast uit de koelkast zodat deze wat zachter kan worden.
  • Rol het bladerdeeg uit. Smeer de nutella op 1 helft van het bladerdeeg en laat een randje van een halve centimeter vrij.
    nutella rondjes 1
  • Klap het bladerdeeg dicht en druk de randjes met je vingers aan.
  • Snijd repen van ongeveer 1,5 cm breed.
    nutella rondjes 3
  • Neem beide uiteindes van een reep vast en draai deze in tegenovergestelde richting. Rol vervolgens de reep op en druk het uiteinde een beetje vast. Leg de rolletjes op de bakplaat.
    nutella rondjes 4
  • Klop het ei los in een kommetje en bestrijk de koekjes met een beetje ei.
    nutella rondjes 5
  • Bak de nutella rondjes in 15-20 minuten gaar in de oven.

Pin deze Nutella bladerdeeg rondjes!