Website Builder InsiderVandaag in Monday Meets stel ik graag Lianne aan jullie voor, zij is de dame achter De Zoetekauw. Zoals de naam doet vermoeden is Lianne fan van zoet! Toch vind je op haar website ook hartige inspiratie.

Wie
Hoi! Leuk dat je deze Monday Meets leest, ik ben Lianne, een 21-jarige studente Bedrijfskunde.  Mijn studie vind ik enorm leuk, maar ik houd er ook van om creatief bezig te zijn. Vroeger ontpopte dit vaak in knutselwerkjes of kleurplaten, maar dat verschoof meer en meer naar het bakken. Eerst nog samen met mijn moeder, maar nu bak ik al weer heel wat jaartjes zelf. Lekker creatief bezig zijn met eten en andere mensen daar blij mee maken, dat vind ik leuk om te doen. Aangezien ik nogal van de zoete, calorierijke baksels ben, compenseer ik al die calorieën door twee à drie keer in de week te gaan hardlopen.

Wat
In het introstukje schreef ik het al, ik houd van zoete baksels. Op ‘De Zoetekauw’ is er dan ook een hoofdrol weggelegd voor taart, koek en chocolade. Maar omdat ik dat anders te eenzijdig vind heb ik ook bijrolletjes geregeld voor hartige snacks en gezonde hapjes. Ik ben mijn blog vooral gestart omdat ik het leuk vind om mijn recepten en creaties te delen met andere mensen, waarbij ik hoop dat ze er blij van worden.

Waar
Nu ben je vast benieuwd waar al dat lekkers te vinden is, mijn kleine stukje op het wereldwijde web is: de-zoetekauw.

De zoetekauw

Koffie/Thee
Koffie lust ik alleen met een sloot melk helaas. Want ik vind koffie echt een gezellig drankje en het ruikt zo lekker! Thee lust ik wel, ik vind eigenlijk alle smaakjes wel lekker, maar mijn favoriet is groene thee.

Hartig/Zoet
Zoet natuurlijk! Alhoewel, chips vind ik ook lekker… Na, ik ga toch maar voor zoet.

Guilty pleasure
Chocolade en dan in alle vormen en maten: fudge, chocoladetaart, chocoladeijs, chocolademousse, of gewoon een simpel stukje extra, extra pure chocolade.

Beste herinnering aan eten
Aangezien ik eten echt iets gezelligs vind, heb ik best veel goede herinneringen aan eten. Maar de leukste herinneringen liggen in Berlijn. Samen met mijn vriendin ging ik daarheen, de laatste dag dat we daar waren gingen we ontbijten bij een gezellig bakkerswinkeltje op de hoek van de straat van ons hostel. Ik koos voor een chocoladebroodje en een appelbol. De appelbol was niet zo heel smakelijk, maar het chocoladebroodje maakte alles goed. Wat was die lekker zeg!

Favoriete kookboek
Tsja, dat is een lastige aangezien ik niet zo heel veel kookboeken heb, maar bakboeken des te meer. Kookschool Patisserie staat nog zeker op mijn wishlist, want dat lijkt mij een prachtig bakboek. Mijn favoriet van nu is: ‘De wereld van de stroopwafel’. Een boek met veel leuke verhalen, leuke en creatieve recepten en inspirerende smaakcombinaties van deze Hollandse lekkernij. Verder is het internet en Pinterest mijn favoriete kook- en inspiratieboek.

De zoetekauw

Welke 3 dingen kun je niet missen in de keuken
– Oven: Aangezien ik enorm van bakken houd en 50 procent, of meer, van mijn baksels in de oven moeten zou ik niet zonder deze grote vriend kunnen.
– Pannenlikker: Om echt alle lekkere restjes uit de kom te schrapen. Het zou namelijk jammer zijn om wat weg te gooien.
-Mixer: Die maakt het gemakkelijker om beslag te maken, het mengen gaat heel wat sneller dan met een garde.

Quote/Motto/Lijfspreuk
Ik ben niet zo van de motto’s en lijfspreuken eerlijk gezegd, mag dat ook?

Monday Favorite
Bloglovin en vooral de mogelijkheid om groepen aan te maken. Zo heb ik bijvoorbeeld de groep: ‘Zeker lezen’ en ‘Zoet’. In de eerste groep staan al mijn favoriete blogs en in de andere groep staan alle zoete bakblogs die ik leuk vind om te volgen.