Deze spinazie-kaasballetjes zijn heerlijk bij de lunch, (tapas)diner of zelfs als snack. Nog fijner; ze zijn zowel warm als koud erg lekker. Zo aten wij er enkele bij het avondeten en nam ik er een paar mee voor bij de lunch de volgende dag. Deze balletjes zijn een mooie toevoeging aan het rijtje kaasrecepten op de kaasdinsdag.

Standaard als ik een nieuw gerecht maak vraag ik aan manlief of het blogwaardig is. Want dat ik iets lekker vind betekend natuurlijk niet automatisch dat iedereen het daarmee eens is. Meestal zegt hij gelukkig dat het erg lekker is, maar soms krijg ik ook wel eens “mwah” als antwoord.. dan weet ik dat ik nog even verder moet sleutelen aan het recept. Deze balletjes waren gelukkig in 1 keer super goed gelukt!

spinazie-kaasballetjes

Dit receptje maakte ik met kaas die ik opgestuurd kreeg van ‘De lekkerste kaas’, het is een speciale kruidige kaas die echt boordevol smaak zit; heublume kaas. Een kaasje waar ik zelf echt nog nooit van gehoord had voordat ik met deze webwinkel in aanraking kwam. Nou ik heb zeker iets gemist hoor! Deze kaas wordt gerijpt met de kruiden in de korst, deze geven de kaas een overheerlijke smaak.

Spinazie-kaasballetjes

Heerlijk als snack of lunch.
Voorbereiding5 minuten
Bereiding15 minuten
Oventijd25 minuten
Totale tijd45 minuten
Porties: 12 balletjes

Ingrediënten

 • 230 g spinazie
 • 80 g panko
 • 3 eieren
 • 65 g geraspte kaas
 • 1 takje verse rozemarijn

Instructies

 • Hak de spinazie fijn. Verhit een wok op middelhoog vuur en bak hierin de spinazie. Doe de spinazie (als deze gaar is) in een vergiet.
 • Verhit ondertussen de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
 • Ris de blaadjes van de rozemarijn en hak deze fijn.
 • Knijp zoveel mogelijk water uit de spinazie en doe in een kom. Voeg de eieren, panko, geraspte kaas, rozemarijn en een snuf zout en peper toe.
  Roer goed door met een vork tot je een egaal mengsel hebt.
 • Vorm balletjes van het mengsel (iets kleiner dan een golfbal) en leg deze op het bakpapier.
 • Bak de balletjes in het midden van de oven in 20-25 goudbruin en gaar.

Pin deze spinazie-kaasballetjes!