Deze frisse rode kool rauwkost is een lekker en erg makkelijk te combineren bijgerecht. Hij smaakt zowel in de winter of zomer goed en is op zichzelf lekker maar ook door een salade. Of wellicht ga je binnenkort voor het eerst de BBQ weer van stal halen, dan zou ik het wel weten!

Deze rode kool rauwkost krijg je regelmatig bij een Turks restaurant/eethuis. Zowel hier in Nederland als in Turkije zelf. Het eerste wat ik dan altijd doe is de rode kool eten, omdat het meestal echt maar een klein onderdeel is van de salade ben ik daar helaas altijd zo mee klaar.
Dus ik vond het tijd om zelf eens wat te gaan experimenteren zodat ik deze rauwkost voortaan gewoon zelf op tafel kan toveren en er zoveel van kan eten als ik wil.

Het is een makkelijk gerechtje om te maken. Wel zou ik je willen aanraden om hem de dag van tevoren te maken, hij is namelijk echt het aller lekkerste als hij minimaal 1 dag gestaan heeft.

rode kool rauwkost

Ingrediënten
– halve rode kool
– 1 citroen
– 50 ml olijfolie
– zout

Bereiding
Snijd de rode kool in dunne reepjes.

Doe de rode kool in een vergiet en strooi er 1 eetlepel zout overheen.
Gebruik je handen en knijp een aantal keer goed in de rode kool reepjes.
Laat de rode kool een uur staan.

Houd het vergiet even onder de kraan zodat het meeste zout van de rode kool spoelt.
Schud een aantal keer want we willen zo min mogelijk overtollig water.
Doe de rode kool in een schaal.

Pers de citroen uit.

Giet het citroensap, de olijfolie en 1 tl zout over de rode kool.
Schep goed door en laat minimaal 1 uur staan.

Deze rauwkost is de volgende dag het lekkerst.