Hmm dit plukbrood met kaas en pesto is echt super super superlekker! Wij aten het als bijgerecht bij het avondeten (met heel veel groenten erbij), maar dit plukbrood zou ook zeker niet misstaan op een feestje of borrel.
Super makkelijk te maken én boordevol smaak, wat wil je nog meer?
Het plukbrood heb je wellicht al vaker online voorbij zien komen. Zo ik ook.
Maar om de een of andere reden was het er nog nooit van gekomen om het daadwerkelijk zelf te maken.. tot ik een lekker kaasrecept moest bedenken. Eerlijk gezegd liep ik een beetje als een kip zonder kop in de supermarkt (niet heel handig, ik weet het) en wist ik niet zo goed wat ik wilde maken.
Toen zag ik een super mooi rond broodje liggen in de welbekende blauwe supermarkt, een broodje vol passie. Tja, dat brood kon wel wat kaas gebruiken!
Het is echt super makkelijk om dit plukbrood te maken.
En wil je het iets uitdagender maken? Dan bak je natuurlijk ook dat broodje zelf.
Ingrediënten
– 1 rond broodje
– 4 el pesto
– 8 plakken kaas van ongeveer 0,5 cm dikte
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Snijd het brood in zodat er een raster ontstaat. Zorg wel dat je het brood niet helemaal doorsnijd, de bodem houden we heel.
Trek de stukken brood iets uit elkaar en verdeel hiertussen de pesto. Voel je vrij deze lekker dik aan te brengen, is alleen maar lekkerder.
Verdeel nu de plakken kaas over de insnijdingen.
Bak het broodje ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas helemaal gesmolten is.