Het is weer eens tijd voor een lekker koekjesrecept! Vandaag deel ik graag met jullie hoe je deze amandelmeel chocolate chip cookies maakt.
Door het gebruik van amandelmeel zijn ze glutenvrij, daarnaast zijn er ook geen geraffineerde suikers toegevoegd. Al met al een gezondere keus dus dan het koekje uit de winkel.

De brosse koekjes zijn 100% paleo en lekker bevonden door een kritisch testpanel.
Ook diegene die normaal alle koekjes (boordevol suiker etc) opsnoept vond deze erg geslaagd.

Fijn is ook dat ze erg makkelijk te maken zijn, dus als je nu even de keuken induikt heb je straks bij de koffie/thee wat lekkers te snoepen.

chocolate chip cookies amandelmeel

Ingrediënten, voor ongeveer 9 koeken
– 100 gr roomboter, op kamertemperatuur
– 250 gr amandelmeel
– 1 tl vanille extract
– 1 tl maple syrup of honing
– 1 ei
– 50 gr extra pure chocolade
– 50 gr walnoten

Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius (hetelucht).
Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.

Doe de boter in een kom en mix met een handmixer tot een smeuïge massa.
Voeg de vanille, maple syrup en het ei toe en mix goed door.

Voeg het amandelmeel toe en kneed goed door tot je een mooi deeg hebt.

Hak de chocolade en de walnoten grof en kneed door het deeg.

Vorm balletjes van het deeg ter grootte van een pingpongbal en leg deze op de bakplaat.
Druk ze plat tot koekjes.

Bak ze in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten gaar.

Haal ze met een spatel van de bakplaat af en laat ze afkoelen op een rooster.