Website Builder InsiderOp de proef bij Anouk, zij stelt zich vandaag voor in deze editie van Monday Meets. Je leest nu alles over de favorieten van de dame. Een mooie website met heerlijke recepten, zeker een bezoekje waard.

Wie
Ik ben Anouk, 28 jaar en ik woon samen met mijn vriend en ons konijntje Willem in hartje Oldenzaal (Twente). Ik freelance drie dagen per week als tekstschrijver en copywriter en ben de overige twee dagen marketeer bij een groot ICT-bedrijf. Mijn vrije tijd staat in het teken van muziek, films, boeken, vrienden en natuurlijk: eten. Ik probeer zo vaak mogelijk in de keuken te staan om nieuwe dingen uit te proberen, maar ga ook graag lekker uit eten.

Op de proef bij

Wat
Al sinds ik me kan herinneren ben ik gek op lekker eten, maar zeker net zo gek op het koken, bakken en braden daarvan. De Italiaanse keuken is mijn absolute favoriet (puur en vers, zonder te veel poespas), maar ik maak ook regelmatig Aziatisch, Frans, Mexicaans of gewoon Hollands. Voor mijn blog kook, bak en schrijf ik lekkere recepten.
Niet alleen hoofdgerechten, maar ook hapjes, toetjes, cakes, taarten en ander lekkers. Het is maar net wat ik die week leuk vind om te maken 😉 Ik wil laten zien dat lekker en gezond koken – zonder pakjes en zakjes! – niet ingewikkeld hoeft te zijn. Daarnaast vind je op mijn blog steeds vaker tips & trucs en reviews van bijvoorbeeld kookboeken.

Waar
www.opdeproefbij.nl
Facebook
Instagram
Pinterest

Koffie/Thee
Ik ben ’s ochtends gek op sterke koffie met een klein beetje suiker. De rest van de dag drink ik het liefst groene thee met cranberry of zwarte thee, zoals earl grey of ceylon.

Op de proef bij

Hartig/Zoet
Vroeger had ik volmondig ‘hartig’ gezegd, maar tegenwoordig is het denk ik 50/50. Ik vind het steeds leuker om zoete recepten te bakken.

Guilty pleasure
Een Vitalu volkoren cracker met filet americain en een paar plakjes jonge kaas. En liever nog besmeer ik een stukje jonge kaas met een laagje filet americain en eet ik dat zo uit het vuistje.

Beste herinnering aan eten
Ik heb een zomer Italiaans gestudeerd in Florence en daar at ik bij een restaurantje aan het Piazza Santo Spirito de lekkerste spaghetti pomodoro e basilico ooit. Bruschetta vooraf, heerlijke witte wijn erbij, super mooi weer, gezelligheid met medestudenten uit heel Europa: het was écht een topmiddag. Een paar jaar later ben ik nog een keer in Florence geweest en heb ik bij dit restaurantje diezelfde pasta weer besteld, maar het was (helaas) lang zo lekker niet als die eerste keer.

Favoriete kookboek
Koken met Van Boven vind ik een geweldig leuk programma om te kijken, maar Yvette van Boven heeft ook een kookboek gemaakt waar ik momenteel echt fan van ben: Uit de oven van Van Boven. Er staat zóveel lekkers in, ik kan gewoon nooit kiezen! En ik vind het leuk dat het door de illustraties in plaats van foto’s anders is dan andere kookboeken.

Op de proef bij

Welke 3 dingen kun je niet missen in de keuken
Mijn kruiden la, het Pure Komachi koksmes dat ik van mijn schoonzusje kreeg en de waterkoker.

Quote/Motto/Lijfspreuk
“We don’t see things as they are. We see them as we are” – Anaïs Nin

Monday Favorite
Misschien niet de beste Monday Favorite, aangezien de winkel op maandag gesloten is, maar: Kookboekwinkel Mevrouw Hamersma in Amsterdam. Zo’n tof concept, een kookboekenwinkel waar iedere dag wordt gekookt.