Deze zoete aardappelfrittata uit de slowcooker vraagt maar weinig voorbereidend werk. Het is eigenlijk vooral de slowcooker die het werk doet. Zoete aardappel raspen, ingrediënten mengen en dan 2 uurtjes wachten. Super makkelijk dus!
Dit gerecht is heerlijk als ontbijt, lunch of bij het diner en smaakt zowel warm als koud lekker.
Toevallig had ik het vorige week nog met iemand over de slowcooker en hoe handig deze wel niet is. Bij mij is het een apparaat wat ik vaak vergeet omdat het niet standaard op het aanrecht staat.
Super zonde eigenlijk want je kunt er zoveel mee! Daarom verschijnen er tegenwoordig steeds meer gerechtjes uit de slowcooker hier op de website. Ik merk namelijk dat deze receptjes altijd goed bezocht worden en dat is voor mij een extra stok achter de deur om er vaker mee te koken.
Doordat ik amandelmeel toe heb gevoegd aan de ingrediënten wordt het een stuk vaster, het gaat bijna richting een rösti.
Ingrediënten
– 300 gr zoete aardappel
– 3 eieren
– 30 gr amandelmeel
– 30 gr extra belegen kaas, geraspt (ik gebruikte deze)
– 1 tl olie
– zout en peper
Bereiding
Schil de zoete aardappel en rasp deze grof.
Breek de eieren boven een kom en mix ze luchtig met een garde.
Voeg een snufje zout en peper toe en mix nog een keer.
Meng de geraspte aardappelen met de eieren, amandelmeel, geraspte kaas en de olie.
Doe het mengsel in de slowcooker en gebruik de bolle kant van een lepel om de bovenkant glad te maken.
Bak de frittata 2 uur op high.
Leg een bord op de bovenkant van de slowcooker en draai deze tegelijk met de losse binnenpan om.