Deze appel-citroen cupcakes zijn een lekkere en verassend frisse lekkernij voor bij de koffie/thee. De citroen geeft namelijk echt een heerlijke smaak aan de cupcakes zonder te overheersen.
Deze cupcakes zijn verrassend snel en makkelijk te maken. Dat geldt over het algemeen bij veel baksels; het is een kwestie van de juiste verhoudingen ivan ingrediƫnten.
Vervang vooral eens de appel en citroen door andere ingrediƫnten zoals chocolade, noten, kaneel, ander fruit etc etc. je kunt er echt vele kanten mee op.
Deze maand doe ik ook weer mee aan de foodblogswap en ik kreeg het blog kookidee toegewezen. Een blog die ik zelf nog niet kende dus dat maakt het dan altijd extra leuk.
Ik besloot weer eens voor een zoet baksel te gaan en daar rolden al snel deze cupcakes uit.
Uiteraard heb ik het recept wel aangepast, zo gebruik ik minder citroen en heb ik de walnoten achterwege gelaten. Daarnaast moesten mijn cupcakes ook wel een stukje langer in de oven.
Het originele recept kun je hier lezen.
Ingrediƫnten, voor 10 cupcakes
– 125 gr roomboter, op kamertemperatuur
– 125 gr suiker
– 125 gr bloem
– 4 gr bakpoeder
– 2 eieren
– 2 el melk
– 1 grote appel
– halve citroen
Bereiding
Verwarm de oven op 170 graden Celsius (hetelucht).
Doe de boter in een kom en mix luchtig met een handmixer.
Voeg de suiker toe en mix weer goed door.
Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix tot je een egaal romig mengsel hebt.
Zeef de bloem en bakpoeder boven de kom en mix door tot een egaal beslag.
Voeg de melk toe en mix goed door.
Schil de appel en snijd het klokhuis er uit. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
Rasp de schil van de citroen.
Spatel de stukjes appel en citroenrasp door het beslag.
Verdeel het beslag over 10 muffinvormpjes en bak in ongeveer 30 minuten gaar in het midden van de voorverwarmde oven.