Alweer even geleden waren we uitgenodigd om te eten bij mijn schoonzus, ze had namelijk deze Turkse ovenschotel met aubergine en köfte gemaakt. Omdat ze wist dat ik van aubergine en köfte afzonderlijk al groot fan ben, verwachtte ze al dat ik dit ook erg lekker zou gaan vinden.
Nou, laat ik je vertellen we hebben overheerlijk gegeten! Zo lekker zelfs dat ik het ondertussen ook al twee keer zelf hebt gemaakt.
Uiteraard zal mijn recept (of ons recept, want ik maakte het samen met mijn man) wel anders zijn dan het recept van mijn schoonzus. Maar voor mijn gevoel smaakte het echt even lekker!
Dit gerecht is erg lekker met Turkse rijst (pilav) er bij.
Voor sommige van onderstaande ingrediënten wil ik je echt aanraden om naar de Turkse supermarkt te gaan. Zo koop je daar de beste köfte kruiden en hebben ze de groene pepers daar die eigenlijk gewoon paprika’s zijn, want ze zijn zeker niet pittig.
Met onderstaande schotel heb je echt meer dan genoeg voor 4 personen.
Ook lekker, maar staat niet in het recept, doe onderin de ovenschaal een blik tomatenblokjes voordat je de aubergine-köfte rolletjes erin legt.
Ingrediënten, voor 4 personen
– 1 kilo gehakt
– 2 grote aubergines
– 1 el köfte kruiden
– 1 tl gedroogde tijm
– 1 ui
– 3 groene “pepers”
– 3 tomaten
Bereiding
Doe het gehakt in een kom en voeg de köfte kruiden en tijm toe. Snipper de ui en doe bij het gehakt.
Kneed het gehakt door en laat 30 minuten staan, dan trekken de smaken er goed in.
Snijd de aubergines in de lengte in plakken van ongeveer een halve cm dik.
Verhit een grillpan en grill hierin de plakken aan beide kanten.
Grill de groene pepers kort rondom lichtbruin.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Draai langwerpige rolletjes van het gehakt, leg op een plak aubergine en rol op.
Leg deze in de ovenschaal. Herhaal tot de aubergine op is.
Snijd de tomaten in dunne plakjes en leg op elk rolletje een plakje.
Leg de groene pepers op de ovenschotel.
Bak de ovenschotel 45 minuten in het midden van de oven, of tot het gehakt gaar is.
Trackbacks/Pingbacks