Daar ligt het boek dan op mijn deurmat; de totaal vernieuwde versie van ‘in 28 dagen van gifbelt naar tempel’. De allereerste versie kwam in 2010 uit, ik heb er toen wel van gehoord maar was toen eerlijk gezegd nog niet echt bezig met mijn gezondheid. Nee, vooral veel chips en pizza eten was wat ik deed.
Nu ik een paar jaar geleden zelf de omslag heb gemaakt wordt ik dan ook erg blij van dit boek!Lees je mee?

Het boek gaat er dus over, mocht je het nog niet hebben geraden/weten, hoe je je lichaam in 28 dagen omzet van een gifbelt (zeg maar vuilnisbak) naar de tempel die het zou moeten zijn. Hoe maak je de goede keuzes en hoe ga je hiermee om?
Geen strikte diëten, maar een inzicht in wat er nu eigenlijk op je bord ligt en naar wat eten met je lichaam doet.

Het boek bestaat uit 3 delen, om dan het wat overzichtelijker te maken vertel ik wat over elk deel hieronder.

van gifbelt naar tempel

Deel 1; Wat is detoxen en is dat echt nodig?

Het eerste deel bestaat uit verschillende hoofdstukken en beslaat 68 pagina’s. Er wordt uitgelegd wat detoxen nou precies is en op welke manieren het nog meer kan.
Daarna volgt er meer informatie over boodschappen doen, ingrediënten die je echt het beste zou vermijden, light producten, vezels, glycemische index en allergieën.

Dat klinkt wellicht zo als een stortvloed aan informatie maar ik beloof je; het valt mee! Niet omdat ik het zelf al zo interessant vind maar omdat het op een luchtige en makkelijke manier geschreven is. Geen moeilijke termijn die 6x woordwaarde zouden opleveren bij scrabble, maar gewoon fijn te lezen tekst.

van gifbelt naar tempel

Deel 2; de detox maand

Het begint al meteen met een mooi hoofdstuk; afscheid van je boterhammen met kaas. Dit hoofdstuk verteld je meer over wat je wel/niet eet, supplementen en hoe je bewuster omgaat met voeding.

Maar wat eet je dan wel? Groenten, fruit, glutenvrije granen, noten, zaden, kiemen, zilvervliesrijst, eieren, vis, geiten- en schapenzuivel, peulvruchten en sojabonen.

Vervolgens meer informatie over planning en tips voor onderweg; wat kun je elke dag doen om je lichaam dat extra steuntje te geven dat het wellicht nodig gaat hebben. En ook niet geheel onbelangrijk; in dit hoofdstuk ook meer over boodschappen en je voorraadkast.

van gifbelt naar tempel

Vervolgens 4 hoofstukken; week 1 t/m 4. Geen menu’s voor elke week maar wel tips en recepten zodat je zelf aan de slag kunt.

Deel 3; het postdetoxleven

De nabeschouwing. Want hoe ga je nu verder? Gewoon enkele pagina’s met tips en tricks.

van gifbelt naar tempel

Terwijl ik zelf door dit boek aan het bladeren en lezen was kwam bij mij het besef toch wel even binnen… want stiekem ben ik zelf de laatste tijd ook weer ongezonder aan het eten. Nu is dat niet de grootste ramp, maar daar moet wel een evenwicht in zitten.
Nu heb ik zelf heel lang strikt paleo gegeten, dat heeft mij in de strijd tegen overgewicht echt heel veel goeds gedaan. Wat misschien nog wel veel belangrijker was is dat ik me zoveel beter voelde; geen last meer van mijn darmen, de eeuwige verkoudheid was weg en vrijwel nooit meer ziek.
Dus bij deze; ik geef mezelf even een spreekwoordelijke schop onder mijn kont. Ik ga het doen! En zoals Jaqueline zegt; op een maandag beginnen is het makkelijkste. Makkelijk voor de boodschappen en om jezelf naartoe te zetten. Niet dat ik nu tot maandag elke dag bakken friet, pizza en chips ga eten maar je snapt hem wel 🙂

Ik ga trouwens niet helemaal strikt volgens Jaqueline’s boek leven (sorry Jaqueline) want sommige dingen, zoals vlees en koffie, daar heb ik niet zo’n problemen mee. Verder komen soja producten hier het huis niet in.. maar dat heeft dan weer meer met mijn darmen te maken.

Al met al; ik ben fan van het boek! Maar dat had je wellicht al gemerkt.
En ja, het boek is me opgestuurd, maar ik beloof je; mijn enthousiasme heeft daar dan weer niks mee te maken. Het is gewoon een goed boek voor je als je meer over voeding wilt leren en hoe je daar het beste mee om kunt gaan.