Rabarbercompote… hier maak je me echt op elk moment van de dag blij mee! Als ontbijt, tussendoortje, bij de lunch of als nagerecht; ik vind het altijd heerlijk. De zure smaak van rabarber in combinatie met die mooie roze kleur, instant happiness!

Ik kan me nog herinneren dat mijn moeder vroeger een keer rabarbercompote had gemaakt. Volgens mijn moeder was hij niet goed gelukt, want hij was te zuur. Terwijl mijn moeder boven van alles aan het doen was stond de pan op het aanrecht af te koelen.
Toen al vond ik juist dat zure zo lekker! Ik kan me nog herinneren dat ik terug bleef lopen naar de keuken om er stiekem van te snoepen. Want warm is dit toch wel het allerlekkerst.

Rabarbercompote is trouwens echt super makkelijk te maken; een kind kan de was doen. Even rabarber snijden, alle ingrediënten samen in een pannetje en wachten maar. Veel makkelijker wordt het denk ik niet.
Ik maak in onderstaand recept geen gebruik van witte suikers, ik zoet mijn rabarbercompote het liefst met honing.

rabarbercompote

Ingrediënten
– 360 rabarber
– 60 ml water
– 40 ml honing
– klein scheutje vanille extract, optioneel

Bereiding
Snijd de rabarber in kleine stukken.

Doe alle ingrediënten samen in een steelpannetje en zet op hoog vuur.

Draai het vuur laag als het kookt en laat nog 20 minuten zachtjes pruttelen onder af en toe roeren.
De compote is klaar als de rabarber uit zichzelf uit elkaar valt.