Als ik mijn man blij wil maken dan is dat heel gemakkelijk. Een tiramisutaart was enkele jaren geleden ook zijn wens voor zijn verjaardag, dus dan snap je het wel. Deze keer werd het deze tiramisu dip. Stiekem heb ik er zelf ook een beetje van gesnoept, heel eerlijk; ik vind dit lekkerder dat de standaard tiramisu!

Een tijdje geleden zat ik weer eens door alle foto’s op mijn telefoon te scrollen (en geloof me dat zijn er veel) omdat ik vond dat er wel weer eens wat opgeruimd mocht worden. Zo heb ik honderden screenshots van leuke en mooie gerechten en dan heb ik het nog niet over alle selfies, foto’s van onze katten en de foto’s van mijn eigen eten. Toen kwam ik dus een foto van tiramisu dip tegen, nadeel; waar kwam het vandaan?! Ik heb het dus ergens gezien en toen al opgeslagen om er mijn eigen draai aan te geven.

Tiramisu dip

Het allerleukste is natuurlijk dat iedereen op deze manier een eigen tiramisu bakje heeft. Gebruik niet de allergrootste kopjes/bakjes die je hebt want het is en blijft erg machtig. Zelf ben ik sowieso al niet de grootste zoetekauw, dus dat ik een half kopje op kreeg was al een heel wonder. De rest, die was voor manlief 🙂

Deze tiramisu is daarnaast gemaakt zonder ei én zonder drank.
Wel met een heerlijke sterke koffie die ik opgestuurd kreeg. Maar die koffie is zo lekker, veel lekkerder om er gewoon bij te drinken 🙂

Tiramisu dip

Dit recept maak je binnen 10 minuten, over een snel nagerecht gesproken! Uiteraard kun je deze heerlijke tiramisu dip ook van te voren maken, bewaar het dan wel in de koelkast en bestrooi ze pas net voor het serveren met de cacao.

Tiramisu dip

Een lekker en snel nagerecht!
Voorbereiding10 minuten
Totale tijd10 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 250 g mascarpone
  • 100 ml slagroom
  • 4 el suiker
  • 2 el sterke koffie
  • 4 tl cacao
  • lange vingers

Instructies

  • Doe de mascarpone in een kom en klop met een handmixer luchtig
  • Voeg de slagroom, suiker en koffie toe en mix met de handmixer tot het mengsel dik is.(2-3 minuten)
  • Verdeel het mengsel over 4 kommetjes/glaasjes/kopjes en bestrooi met de cacao.
  • Serveer met de lange vingers.

Pin deze tiramisu dip!