Daar lag het dan opeens op de mat, de ultieme BBQ bijbel. 223 Pagina’s boordevol stoere recepten, rook en vuur.  Een boek dus dat puur en alleen om de BBQ draait, geschreven en samengesteld door Jord Althuizen. Hij is dé BBQ-man en wereldkampioen BBQ in de categorie heel speenvarken.

Met als ondertitel; echte mannen koken met vuur. (wist je trouwens dat echt mannen ook geen honing eten, maar op bijen kauwen?) Uiteraard ook voor de vrouwen die van een goede BBQ houden!
Nu moet ik wel even zeggen dat het boek wel echt een mannelijke uitstraling heeft, zwart, donker, vuur, stoere lettertypes en allemaal niet te lief. Maar dat past uiteraard ook wel weer perfect bij het onderwerp van dit boek.

Smokey goodness
Manlief, die ook echt een BBQ fanaat is, werd meteen helemaal enthousiast van dit boek! Ik moest meteen een vrolijke foto van hem maken mét het boek die vervolgens in de vriendenapp gegooid werd; BBQ-en mannen! Helaas sloeg het weer daarna wat om en zijn de laatste dagen wat regenachtiger. Maar ik kan je nu al garanderen; dit wordt zo’n boek waar we veel inspiratie en lekkere recepten uit gaan halen!

Het boek begint met de basis, namelijk uitleg van het BBQ jargon, de basisbenodigdheden, de technieken en de brandstof. Extra informatie om van elke BBQ een succes te maken.

Smokey goodness

Daarna volgens maar liefst 12 verschillende hoofdstukken met recepten. Hierin vind je verschillende vlees, vis, rubs, bijgerechten,  gevogelte, vegetarisch en nagerechten. Zoveel recepten, als je daar niks tussen ziet staan wat je lekker lijkt.. nou dan weet ik het niet meer!

Wat denk je bijvoorbeeld van; holy smoke that’s hot sauce, BBQ breakfast brioche, Texas beef ribs, chili con BBQ, oerham, oosterse gegrilde eend, warmgerookte citroen-peperzalm of een s’mores skillet met salted caramel?
Klinkt al allemaal goed toch? Naast deze voorbeelden staan er uiteraard nog veel meer recepten in die allemaal stuk voor stuk begeleid worden door een stoere foto waardoor het water je in de mond loopt.

Smokey goodness

Smokey Goodness | Auteur: Jord Althuizen | Prijs € 24,99 | Kosmos Uitgevers