Het Food Truck Kookboek

Tegenwoordig zijn foodtrucks hot and happening. Alleen al daarom was het wachten op dit boek; Het Food Truck Kookboek. Een boek met 40 recepten van de beste foodtrucks van Nederland. Dus, wil je thuis ook foodfestivallen? Dan zou dit boek je de uitkomst kunnen bieden.

Dit boek is gemaakt in samenwerking met het populaire Food Truck Festival TREK, dit festival strijkt ook dit weekend neer in mijn woonplaats; Eindhoven. Ik zal maar meteen eerlijk bekennen; ik ben denk ik 1 van de weinigen die nog nooit bij een foodtruck festival geweest is. Nadat ik alle lekkere recepten in die boek gezien heb, denk ik dat daar dit weekend verandering in gaat komen!

Het Food Truck Kookboek

In dit boek staan 40 recepten van de beste foodtrucks van Nederland. Eerlijk is eerlijk, als ik al die foto’s en  recepten zo zie loopt het water me al in de mond.

Het boek is onderverdeeld in 5 hoofdstukken namelijk; kick-off, lunchtijd, anti-middagdip, grote trek en keep going! In elk hoofdstuk vind je heerlijke inspiratie voor verschillende gerechten. Van steaktortilla tot bananaketchup tot crab cake stacks en mexican kapsalon.

Bij elk recept vind je een mini bio, oftewel een stukje over de oprichter(s). De recepten zijn duidelijk geschreven en makkelijk te volgen.

Het Food Truck Kookboek

Naast de mini bio die bij elk recept staat worden er in het boek 6 foodtrucks wat uitgebreider aan het woord gelaten. Dat zijn de trucks van; de wentelteefjes, in beslag genomen, ik smelt voor jou, stacks en indy truck.

Geweldig trouwens om te zien hoe elke truck eigenlijk echt een aparte en unieke naam heeft. Dit is natuurlijk makkelijk om te onthouden en ik vind het leuk om te zien hoe ze de bedenkers van de trucks daar creatief mee om zijn gegaan. Goede marketing, want als een naam blijft hangen dan is het helemaal super. Buiten bovenstaande 6 namen vielen mij puzzles, pass the peas en taters en toppings ook op.

Het Food Truck Kookboek

Conclusie; een mooi vormgegeven boek met heerlijke recepten en foto’s om van te watertanden. En mocht er nou aankomende zaterdag iets tussenkomen, dan kan ik met de heerlijke recepten uit dit boek zeker mijn eigen foodfestivalletje in de tuin houden!

 

Het Food Truck Kookboek | By TREK | Prijs € 20,- | Uitgeverij Uniekboek Het Spectrum