Deze puntpaprika met rijst en kaas is echt een overheerlijk bijgerecht. Het rode van de paprika en het gele van de rijst (door de specerijen) steken echt perfect tegen elkaar af; vrolijke kleuren op je bord! Lekker en met maar 4 ingrediënten.

Al langer wilde ik een statief, maar welke moet je dan kopen? Want de keuze is reuze! Wel had ik al geleerd tijdens een food fotografieworkshop dat je voor een degelijk en stevig statief moet gaan, in dit geval gaat namelijk ook echt “goedkoop is duurkoop” op. Want niets zo vervelend als een onstabiel statief.
En toen bedacht ik me opeens; ik moet nog ergens een vintage statief hebben liggen! Een statief van mijn opa. Een statief dat hij jaren gebruikt heeft en toen aan mij gaf omdat hij steeds minder ging fotograferen. Dus ik dook de zolder op en uiteraard vond ik hem vrij snel.

food fotografie

Dit recept is dan ook de eerste die ik op de foto zette met gebruik van het statief. En wat ben ik er blij mee! Als een kind zo blij!
Nu snap ik ook waarom veel fotograferen de voorkeur geven aan fotograferen met statief. Het maakt het echt veel makkelijker. Door de camera te koppelen aan je laptop kun je live meteen zien wat je fotografeerd en hoe bepaalde props/achtergronden/ondergronden je foto veranderen.

Ik koos er bij dit gerecht expres voor om een donkere plaat op de achtergrond voor de lichtbron te zetten. op deze manier viel het licht nog wel op het gerecht zelf, maar werd de achtergrond donkerder. Zo komen de kleuren van het gerecht nog beter tot zijn recht.

Maar goed, terug naar het recept.. (normaal ben ik niet zo van de lange verhalen, maar ik ben zo blij met het statief!)

Puntpaprika gevuld met rijst

Puntpaprika gevuld met rijst

Heerlijk en makkelijk om te maken
Voorbereiding12 minuten
Bereiding10 minuten
Totale tijd22 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

 • 1 rode puntpaprika
 • 60 g rijst
 • 0.5 tl kerriepoeder
 • 4 el geraspte kaas

Instructies

 • Was de rijst tot het water niet meer troebel ziet.
 • Kook vervolgens de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 • Snijd de puntpaprika in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten.
 • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
 • Giet de rijst af als deze gaar is en laat even uitwasemen. Meng vervolgens de kerriepoeder en een snuf zout en peper door de rijst.
 • Leg de paprikahelften in een ovenschaal en verdeel hierover de rijst. Bestrooi vervolgens met de geraspte kaas.
 • Bak de paprika’s 10 minuten in het midden van de oven.

Pin deze puntpaprika’s gevuld met rijst!