Een heerlijke zomerse salade maak je in een handomdraai. Zo ook deze courgettesalade met mozzarella en basilicumdressing. Vergeet de kant-en-klare dressing die je in de winkel koopt, je maakt hem zelf in minder dan 2 minuten.

Rauwe courgette in salades, dat deed ik vroeger nooit. Ik denk heel eerlijk gezegd zelfs dat ik toen in de veronderstelling was dat je deze groente helemaal niet rauw kunt eten.
Maar rauwe courgette is erg lekker! Vrij neutraal van smaak en steviger dan komkommer.
De courgette combineert heerlijk in dit gerechtje met de mozzarella, paprika en dressing.

Deze dressing is precies ook de reden waarom je eigenlijk altijd verse basilicum in huis/tuin moet hebben. Vers is veel lekkerder en het is zo lekker geurig ­čÖé
Zonder de dressing zou deze salade wellicht wat saai zijn, deze zorgt er echt voor dat alle smaken samen komen.

courgettesalade

Met onderstaande ingredi├źnten is het een bijgerecht voor 2 personen.

Ingredi├źnten
– 1 courgette
‘- halve rode paprika
– 100 gr mozzarella balletjes
– handvol verse basilicum
– 2,5 el olijfolie
– 0,5 tl witte wijnazijn
– zout en peper

Bereiding
Maak de courgette schoon en snijd de uiteindes eraf.

Schaaf de courgette in dunne linten met een mandoline of dunschiller.

Maak de halve paprika schoon en snijd in dunne reepjes.

Doe de courgettelinten en paprikareepjes in een schaal en verdeel de mozzarellaballetjes erover.

Doe de basilicumblaadjes, olie, azijn en een snuf zout en peper in je keukenmachine en pulseer enkele keren tot je een egale dressing hebt.
Proef de dressing of er nog wat zout/peper bij moet.

Verdeel de dressing over de salade.