Recepten Zoet

Sinaasappelcake

Sinaasappelcake

Tags:      

Deze sinaasappelcake is een heerlijke en frisse cake om van te genieten bij een kopje koffie of thee. Door niet teveel sinaasappel toe te voegen komt de smaak van de sinaasappel subtiel (en totaal niet overheersend) naar voren.

Toen ik deze cake bakte had ik vakantie.. in Nederland.. dus regen. Ik had allemaal plannen die dankzij de regen in duigen vielen, vooral het aanpakken van de tuin (wat hard nodig is) viel zo in duigen. Dus besloot ik dat de druilerige dag perfect was om een cake te bakken. Omdat ik dan weer geen standaard cake wilde bakken moest er een smaakje bij. Na even snuffelen in huis besloot ik maar een sinaasappel op te offeren.

De eerste poging ging trouwens gigantisch mis.. ik smolt de boter en deed er de suiker bij. Of wacht.. nee dat was zout! Oeps! Gelukkig was het op dat moment alleen maar zout en boter, want stel je toch voor dat je het niet in de gaten zou hebben tot de eerste hap.

Lang geleden had ik al eens eerder een sinaasappelcake gemaakt, daar gingen toen 2 complete sinaasappels in; met schil en al! Nou je kunt vast wel voorstellen dat die echt een heftige smaak had. Dat wilde ik bij deze cake voorkomen.
Deze cake heeft echt een subtiele sinaasappel smaak en ik kan je vertellen; hij is zo lekker dat wij voordat we het in de gaten hadden al de halve cake hadden opgesnoept.

Sinaasappelcake

Ingrediënten
– 170 gr roomboter
– 220 gr suiker
– 4 eieren
– 50 gr melk
– 1 sinaasappel
– 250 gr zelfrijzend bakmeel

Bereiding
Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.

Smelt de roomboter in een pannetje, deze hoeft niet helemaal te smelten maar moet wel zacht zijn.
Meng de roomboter en de suiker in een kom met een mixer goed door elkaar.

Voeg de eieren toe en mix goed door elkaar.

Rasp de sinaasappel tot je 1,5 tl rasp hebt. Pers vervolgens de sinaasappel uit.

Voeg de melk, sinaasappelrasp en sinaasappelsap toe aan het eimengsel en mix goed door.

Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom en mix goed door tot je een egaal beslag hebt.

Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet hierin je beslag.

Bak de cake in 50-55 minuten gaar in het midden van de voorverwarmde oven.
De cake is gaar als een houten saté prikker er schoon uit komt.

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Mijn gezicht als m’n eerste kopje koffie van de dag eraan komt 👆😁 . Ik kan echt onwijs genieten van dat eerste kopje ☕️, meestal drink ik hem zwart, maar soms maak ik een uitzondering.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Mocht je ooit in Kempten zijn, ga dan écht naar @sissikempten voor een kopje koffie/thee met huisgemaakt gebak of een heerlijke lunch. Wat een geweldig restaurantje is dat! 💖😍 Alles roze en perfect in thema, i love it!!
De apfelkuche is onwijs lekker (ga ik snel ook eens op die manier maken) en mijn man had de Sissi torte 🙌. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Swipe voor meer! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#sissi #sissizuckerbäckerei #kempten #kemptenallgäu #kemptencity #beieren #duitsland #deutschland #allesroze #pink #roze #koffie #koffietijd #appeltaart #apfelkuche #torte #taart #gebak #snoepen #snack #verwennerij #hotspot #foodie #foodieopreis #foodquotesnl
  • Ben je nog op zoek naar een lekker receptje voor vanavond? Got it! Pizza op de vrijdag is gewoon een goed idee toch? 😁🙌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Met de bodems van @magionipizza kun je zoveel lekkere kanten op!  Deze pizza met hummus, tomaten en geitenkaas is weer eens wat anders. Én voor de verandering geef ik je een keer hier op Instagram het recept! 
Dus sla deze foto vooral op als favoriet en tag hieronder je pizzamaatjes! 🍕🍕🍕
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingrediënten
- 1 cauliflower pizza crust
- 2 el hummus
- handvol verschillende tomaten
- 2/3 plakjes zachte geitenkaas
- extra vierge olijfolie
- zout en peper
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Bereiding
1. Bak de bodem af in de oven zoals aangegeven op de verpakking.
2. Besmeer met de hummus.
3. Snijd de tomaten in plakjes en verdeel over de pizza.
4. Verkruimel de geitenkaas er over.
5. Drizzle met wat extra vierge olijfolie en een snuf zout en peper.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🍕 Smakelijk! 🍕
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#pizza #pizzatime #magioni #magionipizza #hummus #hummusaddict #hummuslover #tomaten #tomatoes #geitenkaas #olijfolie #bertollioliveoil @bertollioliveoil #vegetarisch #vegetarischepizza #vegetarian #tgif #vrijdagavond #vrijmibo #recept #foodblogger #foodie #foodquotesnl *samenwerking
  • Oh mensen... er staat me nu toch iets lekkers online! Brownies for the win!! ❤😍 En al helemaal deze geweldige snack aangezien vegan én glutenvrij zijn en ook nog eens een goede bijdrage leveren aan je groente inname van de dag. Zesdubbele win!! 🎉⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ze worden namelijk gemaakt met pompoen. Zou je niet zeggen toch als je ze zo ziet stralen op de foto?!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dit recept is gemaakt door gastblogger Jacoline van @blond_en_gezond . Wat een pareltje zeg!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Niet alleen deelt ze dit overheerlijke recept met ons, ook geeft ze 3 tips voor leuker leven & eten met een "lastig" lichaam.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link naar recept & artikel in bio.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#brownies #chocolade #chocolate #pompoen #pompoenentijd #pompoenbrownies #verstoptegroenten #groenten #seizoensgroente #snack #treat #tussendoortje #vagan #plantaardig #glutenvrij #glutenfree #lactosevrij #healthyfood #gezondeten #gezondrecept #koffietijd #frambozen #geweldiglekker #loveit #heelhollandbakt #foodquotesnl #foodie
  • Is het bij jou zondag bakdag? Ik weet genoeg lekkers te bedenken, maar deze 👆 carrotcake is wel echt het aller-aller-allerlekkerst! 😍❤️ een kruidige cake met zoete romige vulling en topping, daar ga je toch van watertanden?!
Trouwens, ook verrassend makkelijk te maken. Ideaal dus voor deze zondag.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Zelf ga ik nu nog even wat werken. Ik heb geen probleem met werken in het weekend, als er maar vrije uren op andere dagen tegenover staan. Balans noem ik dat 🙌😏
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link naar recept in bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#carrotcake #carrotcakelover #worteltaart #worteltjestaart #wortel #carrot #roomkaas #roomkaasfrosting #creamcheese #creamcheesefrosting #zondag #zondagdingen #zondagbakdag #sunday #sundayfunday #laagjestaart #koffietijd #hhb #heelhollandbakt #zolekker #ultiemgenieten #recept #foodblogger #taart #foodie #foodquotesnl
  • Gisteren waren we met een clubje gezellige dames uitgenodigd om te komen lunchen bij de compleet vernieuwde @thomaseindhoven . 😍❤️ en wow, wat is het mooi geworden! Een compleet instagrammable interieur én overheerlijke kaart met eten én drinken.
Ik zal snel alle foto’s op m’n blog delen! 🙌 maar echt; hier wil je zijn!.
.
Thanks voor de gezellige lunch @writeaholic (ik denk echt dat we familie zijn 😅), @ingervierhout , @thehappyfinancial en @mamasvaneindhoven . Moeten we snel weer doen! Ik zeg ouderwetse stapavond? 🤪😅
  • Ik word altijd zo blij van jullie enthousiasme! 🙌❤ Vorige week deelde ik in mijn stories dat ik echt iets superlekkers had gemaakt als ontbijt. En daar kreeg ik zoveel reacties op!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dus bij deze: het recept voor de (veel te lekkere) kaneelbrood tulband staat nu online. Enne, ik maakte het mezelf erg makkelijk en gebruik hiervoor maar 3 (!!) ingrediënten. 😁⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link naar recept in bio!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#kaneelbrood #kaneelbroodjes #cinnamonrolls #tulband #brood #ontbijt #zondagsontbijt #ontbijtje #brunch #breakfast #coffee #koffie #luxeontbijt #kerst #pasen #luxeontbijt #genieten #koffietijd #snoepen #foodie #foodfotografie #foodquotesnl
  • Hoe maak je de perfecte risotto? Nou zo!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Beau van @keukenmeid is de chefkok 👩‍🍳 van haar studentenhuis met als signature dish zonder twijfel risotto. Zij vertelt je vandaag hoe je de aller-aller-allerlekkerste risotto maakt, voorzien van enkele overheerlijke variatietips.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hiermee hebben we meteen een nieuwe rubriek te pakken op FoodQuotes; tips en tricks in de keuken! Omgedoopt tot 'Keukenhulp'.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dus stuur me vooral een berichtje als je nog op zoek bent naar hulp bij specifieke (basis)gerechten, snij-, kook- en/of baktechnieken etc. Ik help je graag!! ❤⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De link naar het artikel staat in mijn bio.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#risotto #risottolover #burrata #diner #maaltijd #watetenwevandaag #keukenhulp #perfecterisotto #basis #basisrecept #zodoejedat #foodie #mozzarella #knoflook #basilicum #gastblogger #foodblogger #foodie #foodquotesnl
  • Vandaag sta ik weer lekker in de keuken om een flink aantal recepten te maken. Maar liefst 18 deze week 🤪.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Overigens heb ik geen superieure supermarkt waar bijna niks in plastic verpakt wordt... helaas. De ijsbergsla, romaine, paprika’s, bleekselderij en wortels hadden nog een verpakking. Die ik voor de foto verwijderd heb. 🙈
Onzin eigenlijk... maar waarom? Omdat er altijd mensen zijn die me anders DM’s gaan sturen waarom ik toch zoveel plastic heb. Of ik dat niet anders of beter kan doen? Waarom ik niet alles op de markt koop? Waarom ik niet 10 km verder fiets om bij een boer te kopen? Etc etc etc. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En eerlijk gezegd; ik heb geen zin in de discussies. 😋🙋🏼‍♀️ Natuurlijk ben ik ook van mening dat we veel te veel plastic gebruiken, die verpakkingen vaak onnodig zijn en dat we wel wat beter voor het milieu mogen zorgen. 🌍
Maar feit is wel, dat je verder niet weet hoe en wat ik de rest van de week doe... Probeer andere mensen niet zo te veroordelen en in hokjes te stoppen.

Zo, dat moest me even van m’n hart ❤️😘.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#boodschappen #boodschappendoen #groenten #groentenindehoofdrol #groceries #vegetables #avocado #broccolirijst #zuivel #receptontwikkeling #foodfotografie #zzp #eigenbaas #ladyboss #myhappyplace #zonderoordeel #vooroordelen #foodie #foodquotesnl