Deze zoet-zure wortelsalade is zo’n makkelijk te combineren gerechtje dat ik standaard een pot in mijn koelkast heb staan. Vroeger kocht ik deze altijd kant en klaar in de winkel, maar zelf maken is natuurlijk veel leuker! (en ook nog eens super makkelijk)

We hebben hier in Eindhoven een aantal fijne Turkse restaurants waar wij graag gaan eten of eten van bestellen. Deze worteltjes zitten bij hun ook altijd standaard in de salade en dat is wat ik altijd als eerste op snoep. Ik vroeg ze al een keer of ze hun recept met me wilden delen, maar dat waren ze helaas toch niet van plan 🙂

Dus tja, dan duik je zelf de keuken in! En ik moet zeggen, ik denk dat ik de geheime code gekraakt heb.  Maak het jezelf extra makkelijk door een zakje wortel julienne te kopen in de supermarkt, dat doe ik ook.

Deze zoet-zure wortelsalade is lekker om zo te eten, als bijgerecht bij bijna alles, door de salade en ik denk dat ik het zelfs erg lekker op een burger zou vinden.

zoet-zure wortelsalade

Zoet-zure wortelsalade

Lekker bij alle gerechten!
Voorbereiding10 minuten
Rusttijd2 dagen
Totale tijd2 dagen 10 minuten

Ingrediënten

  • 50 g wortel julienne
  • 120 ml natuurazijn
  • 120 ml water
  • 25 g honing

Instructies

  • Zorg om te beginnen dat de jar/pot die je hiervoor gaat gebruiken brandschoon is.
  • Doe de worteljulienne in de pot.
  • Breng in een steelpannetje de natuurazijn, water en honing langzaam aan de kook.
  • Zodra het mengsel kookt zet je het vuur uit. (anders verdampt het water)
  • Laat het mengsel iets afkoelen en giet het over de wortel.
  • Sluit de pot en bewaar in de koelkast, deze worteltjes smaken na 2 dagen al overheerlijk

Pin deze zoet-zure wortelsalade!

Zin om dit lekkere recept in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.