Het was warm en ik had zin in een lekkere maaltijdsalade, maar zoals zo vaak wel met iets extra’s. Dus maakte ik deze krokante geitenkaasjes als experiment. Ze waren zo lekker!! Dit ga ik dus zeker veel vaker doen, want op deze manier wordt je geitenkaasje wel erg speciaal.

Manlief kwam thuis en vroeg zich af wat ik nu toch weer aan het kokkerellen was. Hij had er een beetje z’n twijfels bij, want dit kon toch nooit werken? Toen we dan aan tafel gingen en hij een geitenkaasje proefde, vond hij het zo lekker dat hij meteen zei dat het “blog-proof” was.
Dat is trouwens normaal mijn vraag als ik iets nieuws heb gekookt/gebakken. Of iets “blog-proof” is, oftewel; lekker genoeg om met jullie te delen.

Deze kaasjes zouden trouwens ook zeker niet misstaan op een feestje of borrel. Ze zijn lekker om zo weg te happen. Maar uiteraard ook heerlijk als aanvulling op een salade.

krokante geitenkaasjes

Ik geef je hieronder het recept voor de krokante geitenkaasjes met salade.
Uiteraard kun je de salade weglaten of vervangen door jouw favoriete ingrediënten.

Ingrediënten geitenkaasjes
– 200 gr geitenkaas schijfjes
– 1 ei
– 1 eiwit
– 80 gr panko
– 1 tl paprikapoeder
– 1 tl oregano
– zout en peper

Ingrediënten salade voor 2 personen
– 1 plantje Salanova Groen (groene botersla)
– 1 gele Sweet Palermo (zoete puntpaprika)
– 1 rode Sweet Palermo (zoete puntpaprika)
– 2 flinke tomaten
– olijfolie en honing naar smaak

Bereiding geitenkaasjes
Doe het ei en 1 eiwit in een diep bord en klop los met een vork.

Doe de panko, paprikapoeder, oregano en een flinke snuf peper en zout in een ander die bord en roer door elkaar.

Haal de geitenkaas schijfjes los, bedek ze met het ei en vervolgens met de panko.
Haal ze nog een keer door het ei en vervolgens weer door de panko. Leg op een bord en herhaal dit met de alle geitenkaasjes.

Leg het bord ongeveer 20 minuten in de vriezer.

Verwarm je oven voor op 210 graden Celsius.

Leg de geitenkaasjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze 7 minuten in het midden van de oven.

Draai de geitenkaasjes om en bak ze nog eens 7 minuten.

En dan nu de salade
Snij het kluitje van de botersla af en scheur de blaadjes doormidden.

Maak de puntpaprika’s schoon en snijd in dunne reepjes.

Snijd de tomaten in partjes.

Verdeel de sla, puntpaprika’s en tomaten over 2 borden.
Besprenkel met olijfolie en honing en leg er vervolgens de geitenkaasjes op.