Deze pindakaaskoeken maakte ik speciaal voor manlief. Persoonlijk ben ik namelijk niet zo’n fan van pindakaas en hij daarentegen zou het elke dag wel kunnen eten. Hij nam de koeken mee naar z’n werk en ze vielen zo in de smaak dat ik het recept met jullie deel.

Eerlijk gezegd wilde ik het recept eigenlijk niet hier delen. Vandaar dat ik ook niet super mijn best heb gedaan op mooie foto’s. Maar ach, die foto’s maken de smaak toch niet beter.
En als jullie liever wel mooiere foto’s zien dan geef vooral een gil! Dan maak ik de koeken gewoon nog een keer, zal mijn man vast heel vervelend vinden 😉

Zoals je op de foto hieronder wel kunt zien; het paste eigenlijk net niet helemaal lekker in mijn oven.

pindakaaskoeken

Ingrediënten, voor 12 grote koeken
– 115 gr roomboter, op kamertemperatuur
– 90 gr donkere basterdsuiker
– 90 gr witte suiker
– 1 ei
– 130 gr pindakaas
– 1 tl vanille extract
– 140 gr tarwebloem
– 1 tl bakpoeder

Bereiding
Verwarm je oven voor op 170 graden Celsius.

Mix de boter en de suikers romig in een kom.
Voeg het ei toe en mix nog een keer goed door.

Voeg de pindakaas en het vanille extract toe en mix door tot je een egaal mengsel hebt.

Zeef bloem en bakpoeder boven de kom en mix door het beslag.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Maak balletjes van het deeg en leg deze op de bakplaat. Druk de balletjes plat met een vork.

Bak de koekjes 25 – 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Laat de koekjes afkoelen in de oven.

(deze koekjes worden niet helemaal hard, ze blijven een beetje chewy)