Vandaag het tweede gerecht op deze website met dit aparte kaasje; halloumi met kruidige groenten. Een heerlijk gerecht met een Midden-Oosters tintje door de kruiden die ik gebruikte voor de groenten.

Halloumi blijft een apart kaasje. Ik denk dat dit ook zo’n kaasje is dat je óf heel erg lekker vind óf je vind er niks aan. Ik hoor wel eens van mensen dat ze de structuur zo raar vinden en dat is ergens ook wel, het is een hard kaasje. Daarnaast het allerlekkerste als je hem even in de grillpan legt (vind ik dan)

En dan heb je nog het piepende ding.. Dit kaasje wil namelijk nog wel eens piepen tussen je tanden. Heel raar! Het is mij zeker ook al eens gebeurd, maar deze keer helemaal niet.
Wellicht heeft dat iets te maken met hoe lang je ze bakt? Mocht je hier het antwoord op weten dan hoor ik het graag 🙂

Ik at bij dit gerecht zilvervliesrijst en linzen, die zitten samen in 1 verpakking en maken zo een lekker en voedzaam gerechtje. Uiteraard kun je dit gerecht met veel meer combineren; bijvoorbeeld een frisse couscous zou hier erg lekker bij zijn.

halloumi met kruidige groenten

Ingrediënten, voor 2 personen
– 1 halloumi kaasje
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 1 rode paprika
– 1 gele paprika
– 1 courgette
– 1 tl baharat (specerijen)

Bereiding
Maak de ui schoon en snij in partjes.

Verhit een pan op middelhoog vuur met olijfolie.

Bak hierin de ui glazig.

Snij ondertussen de paprika’s in dunne reepjes en de courgette in partjes.
Snij de knoflook fijn.

Voeg paprika, courgette, knoflook en baharat toe en bak tot de groenten gaar zijn.
Breng op smaak met een snufje zout.

Snij de halloumi in plakken van ongeveer een halve centimeter dikte.

Verhit een grillpan en grill hierin de halloumi aan beide zijdes.