Vandaag een heerlijk en simpel recept; gegrilde kruidige aubergine met tomaatjes en feta. Dit gerechtje zit boordevol smaak en zet je binnen 15 minuten op tafel. Een lekker zomers recept als je het mij vraagt.
De kruiden op de aubergine zorgen voor een heerlijke smaak, daarnaast combineert het perfect met het zoute van de feta en het zoete van de cherry tomaatjes.
Dit is zo’n gerechtje waarmee je velen kanten op kunt. Het maakt een perfecte BBQ sidedish, of zoals ik het at; als hoofdgerecht met enkele zoete aardappelfrietjes. Daarnaast zou dit ook overheerlijk zijn met een stukje brood.
Het voordeel; je hebt alleen maar een grillpan nodig! Weinig afwas 🙂 Dat is altijd fijn.
En ben je nou met je camper op vakantie? Ik kan me zomaar voorstellen dat dit dan een heerlijk en makkelijk gerechtje is.
Ik gebruikte voor dit recept een graffiti aubergine die in de foodybox zat samen met een zakje kruiden. Deze worden sinds kort samen verkocht bij de grote blauwe supermarkt. (zonder zout en suiker! Alleen maar kruiden). In dit zakje zitten de volgende kruiden; komijnzaad, koriander, gerookte paprika, zwarte peper, venkel, oregano, anijs en laurier. Klinkt lekker toch?!
Kun je nou deze zakjes niet vinden in jouw supermarkt? Dan kun je natuurlijk ook je eigen kruidenmengsel maken.
Dus ben je alleen? Dan is onderstaand recept meer dan genoeg. Eventueel kun je er nog wat zoete aardappel of een broodje bij eten.
Ingrediënten aubergine
– 1 graffiti aubergine
– 1 zakje Melanza kruiden (5 gr)
– 2 el olijfolie
– snufje zout
Ingrediënten toppings
– handvol gemengde cherry tomaatjes
– 100 gr feta
– 1 el olijfolie
– 1 tl oregano
– snuf peper
Bereiding
Snijd de aubergine in de lengte in plakken.
Verhit een grillpan.
Meng de kruiden met de olijfolie en een snufje zout en bestrijk hiermee beide zijdes van de aubergine plakken.
Grill de aubergines in 10 minuten gaar in de grillpan. Keer ze regelmatig om.
Snijd de tomaatjes doormidden en doe in een kommetje.
Verkruimel de feta erboven en voeg olijfolie, oregano en peper toe. Schep goed om.
Leg de gegrilde aubergineplakken op een bord en verdeel er het tomaat-fetamengsel overheen.