Vandaag weer een heerlijk paleo receptje; zomerfruit crumble. Deze crumble maak je super snel, is zeker een gezond gerechtje én ze smaken ook nog eens heerlijk. Klinkt goed toch?
Deze crumbles zijn overheerlijk als tussendoortje of nagerecht, maar zelf smul ik er ook graag bij het ontbijt van.
Het zomerfruit dat ik gebruikte komt uit de diepvries van de grote blauwe supermarkt. Ik heb namelijk altijd standaard fruit in de vriezer liggen. Ideaal voor in smoothies of baksels zoals nu. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om vers fruit te gebruiken, de keuze is geheel aan jou.
Het is maar een klein receptje, voor 2 bakjes. Ik zeg expres niet voor 2 personen want die 2 bakjes eet je gemakkelijk zelf op. 😉 Ik maak ze vaak na het avondeten zodat ik een lekker warm nagerecht heb, de andere eet ik dan de volgende ochtend als ontbijt. Maar goed, ook hier kun je ervoor kiezen ze wel te delen.
Zin in een appel crumble? Die vind je hier!
Zomerfruit crumble
Ingrediënten
- 120 g zomerfruit ontdooid
- 50 g amandelmeel
- 10 g kokosolie
- 15 g honing
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Smelt de kokosolie in een pannetje.
- Doe amandelmeel, gesmolten kokosolie en honing in een kom en roer door tot je een kruimelig deeg hebt.
- Verdeel het zomerfruit over 2 bakjes. Verdeel hier overheen het kruimeldeeg.
- Bak de crumble ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Notities
Pin deze zomerfruit crumble!
Zin om dit lekkere recept in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.
Ben je op zoek naar meer lekkere paleo inspiratie? Alle paleo recepten vind je handig bij elkaar en er is al genoeg lekkers om uit te kiezen!