Vandaag een lekker traditioneel recept dat je steeds meer voorbij ziet komen. Deze flammkuchen (wat ik trouwens standaard verkeerd uitspreek, maar dat terzijde) is echt overheerlijk! Als je dit eenmaal hebt geproefd wil je nooit meer een normale pizza!

Het makkelijke aan dit recept is dat je een kant-en-klaar deeg gebruikt voor de bodem. Uiteraard kun je die ook zelf maken, maar door het gebruik van de kant-en-klaar bodem ben je echt binnen 15 minuten klaar. Een lekker en snel receptje.

Helemaal traditioneel is dit recept niet meer, want ik voegde nog wat extra kaas toe.. tja, macht der gewoonte zullen we maar zeggen.
Eet deze flammkuchen met een groene salade erbij en je hebt een waar koningsmaal.

Oh, en omdat ik toen ik receptje maakte (en opat) mijn calorieën aan het bijhouden was kan ik je vertellen dat een halve flammkuchen rond de 730 calorieën bevat.  Ik moet je even eerlijk zeggen dat ik niet altijd mijn calorieën bijhoud, maar soms als ik merk dat de balans weer wat weg is is dit voor mij een methode die goed werkt. Gewoon even bijhouden wat ik zoal eet zorgt er voor mij voor dat ik vele bewustere keuzes maak.

Flammkuchen

Wij aten dit dus met 2 personen met een groene salade erbij.

Ingrediënten
– 1 portie vers flammkuchen deeg (Tante Fanny)
– 100 gr zure room
– 100 gr crème fraiche
– zwarte peper
– 120 gr magere spekblokjes
– 1 zoete ui
– 4 el geraspte belegen kaas

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Meng in een kommetje zure room en crème fraiche met een flinke snuf peper.
Maak de ui schoon, snijd in vieren en in reepjes.

Rol het deeg uit op je bakplaat.
Verdeel het zure roommengsel erover tot ongeveer 1 cm van de rand.

Bestrooi met de ui, spekjes en geraspte kaas.

Bak de flammkuchen 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.