Deze Marokkaanse courgettesoep is onwijs lekker! En ja, ook op een warme dag zoals we die nu  hebben. Deze soep heeft echt een overheerlijke smaak en smaakt heel anders dan de standaard courgettesoep die de meeste mensen maken. Dus wil je een keer wat anders op tafel zetten? Dan is dit recept ‘the way to go’.

Deze maand is er weer een receptenruil. De receptenruil wordt georganiseerd door een facebookgroep met daarin Nederlandse ‘health’ bloggers. Ik kreeg de website van Mirjam toegewezen; Eat.Pure.Love. Een leuke website met uiteraard heerlijke recepten. Ik zal je maar vast verklappen dat ik best een tijdje heb zitten twijfelen wat ik eens zou gaan maken, want ik zag veel recepten voorbij komen die me aanspraken!

Uiteindelijk heb ik voor deze overheerlijke Marokkaanse courgettesoep gekozen. Want het soep-rijtje op deze website is nog niet zo lang. Terwijl ik wel echt een liefhebber van soep ben!

Door de toevoeging van ras-el-hanout, wat sinds kort echt tot 1 mijn favorieten hoort, krijgt deze soep een echt Midden-Oosters tintje. Manlief dacht zelfs eerst dat het linzensoep was.

courgettesoep

Het originele recept van Mirjam heb ik iets aangepast, eigenlijk vooral makkelijker gemaakt en met minder ingrediënten. In het originele recept gaat er nog rode peper overheen, maar ik ben niet zo’n fan van pittig eten. Bekijk hier het originele recept.

Marokkaanse courgettesoep

 Deze soep heeft echt een overheerlijke smaak en smaakt heel anders dan de standaard courgettesoep die de meeste mensen maken. 
Voorbereiding5 min
Bereiding15 min
Totale tijd20 min
Porties: 3 porties

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 tl ras el hanout
  • 1 courgette
  • 750 ml kippenbouillon
  • 50 ml kokosmelk

Instructies

  • Maak de ui schoon en snipper deze. Snijd de courgette in blokjes.
  • Verhit een pan op middelhoog vuur met een flinke tl (kokos)olie. Bak hierin de ui glazig. Voeg na 3 minuten de ras el hanout toe en bak even mee.
  • Voeg de courgetteblokjes toe en bak 1 minuut aan.
  • Schenk de kippenbouillon over de groenten en breng langzaam aan de kook. Draai, als de soep kookt, het vuur laag en laat 15 minuten zachtjes doorkoken.
  • Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer glad.
    Roer de kokosmelk er doorheen en serveer direct.

Pin deze Marokkaanse courgettesoep!

Marokkaanse courgettesoep

Benieuwd naar de andere deelnemers?
Neem dan eens een kijkje op hun websites!

Pure Food Coaching – Peachy Paleo – Kiwi&zoEat.Pure.LoveDe Voedzame keukenYoung voedingsadvies Dayenne’s Foodblog