Deze Marokkaanse courgettesoep is onwijs lekker! En ja, ook op een warme dag zoals we die nu hebben. Deze soep heeft echt een overheerlijke smaak en smaakt heel anders dan de standaard courgettesoep die de meeste mensen maken. Dus wil je een keer wat anders op tafel zetten? Dan is dit recept ’the way to go’.
Deze maand is er weer een receptenruil. De receptenruil wordt georganiseerd door een facebookgroep met daarin Nederlandse ‘health’ bloggers. Ik kreeg de website van Mirjam toegewezen; Eat.Pure.Love. Een leuke website met uiteraard heerlijke recepten. Ik zal je maar vast verklappen dat ik best een tijdje heb zitten twijfelen wat ik eens zou gaan maken, want ik zag veel recepten voorbij komen die me aanspraken!
Uiteindelijk heb ik voor deze overheerlijke Marokkaanse courgettesoep gekozen. Want het soep-rijtje op deze website is nog niet zo lang. Terwijl ik wel echt een liefhebber van soep ben!
Door de toevoeging van ras-el-hanout, wat sinds kort echt tot 1 mijn favorieten hoort, krijgt deze soep een echt Midden-Oosters tintje. Manlief dacht zelfs eerst dat het linzensoep was.
Het originele recept van Mirjam heb ik iets aangepast, eigenlijk vooral makkelijker gemaakt en met minder ingrediënten. In het originele recept gaat er nog rode peper overheen, maar ik ben niet zo’n fan van pittig eten. Bekijk hier het originele recept.
Marokkaanse courgettesoep
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 tl ras el hanout
- 1 courgette
- 750 ml kippenbouillon
- 50 ml kokosmelk
Instructies
- Maak de ui schoon en snipper deze. Snijd de courgette in blokjes.
- Verhit een pan op middelhoog vuur met een flinke tl (kokos)olie. Bak hierin de ui glazig. Voeg na 3 minuten de ras el hanout toe en bak even mee.
- Voeg de courgetteblokjes toe en bak 1 minuut aan.
- Schenk de kippenbouillon over de groenten en breng langzaam aan de kook. Draai, als de soep kookt, het vuur laag en laat 15 minuten zachtjes doorkoken.
- Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer glad.
Roer de kokosmelk er doorheen en serveer direct.
Pin deze Marokkaanse courgettesoep!
Benieuwd naar de andere deelnemers?
Neem dan eens een kijkje op hun websites!
Pure Food Coaching – Peachy Paleo – Kiwi&zo – Eat.Pure.Love – De Voedzame keuken – Young voedingsadvies – Dayenne’s Foodblog
Heeeeeel lekker
Hallo,
Ik zou graag deze soep willen maken, maar ik weet niet
wat ras el hanout is?
Is daar een andere naam voor?
Ik woon namelijk in Amerika, en heb nog nooit van deze ingredient gehoord.
Alvast bedankt.
Ras el hanout is een Marokkaans kruidenmengsel. Is dat in Amerika niet verkrijgbaar in de supermarkt, hier in Nederland wel (hoewel ook veel mensen het hier niet kennen)
Je zou kunnen googlen wat er allemaal in zit, zijn ongeveer 20 specerijen.
Gr, Simone
hier het recept voor ras el hanout
INGREDIENTS
1 teaspoon ground cumin
1 teaspoon ground ginger
1 teaspoon salt
3/4 teaspoon freshly ground black pepper
1/2 teaspoon ground cinnamon
1/2 teaspoon ground coriander seeds
1/2 teaspoon cayenne
1/2 teaspoon ground allspice
1/4 teaspoon ground cloves
PREPARATION
In a small bowl whisk together all ingredients until combined well. Spice blend keeps in an airtight container at cool room temperature 1 month.
Ja zelf maken is ook altijd een goed idee!
Mag een andere mening ook…?
Heb deze soep net gemaakt en stond te popelen om te kunnen proeven.
Helaas, mijn smaak is het zeker niet en zal ze dus nooit meer maken.
Morgen gaat ze mee naar ’t werk in de hoop dat de pot zal leeg geraken.
Natuurlijk! Wat jammer dat je de soep niet lekker vind Maria 🙁
moet de gourgette geschild worden , ik vind nml de schil van de donker groene gourgette vrij bitter van smaak.
Zelf schil ik de courgettes nies, maar als jij dat lekkerder vindt kun je het zeker doen.
Net gemaakt. Wat een heerlijke soep, ook zonder kokosmelk erg lekker. Heb wel knoflook mee gebakken. Super lekker
Ik heb ze vandaag gemaakt zoals het recept, het resultaat was een heerlijke soep 👌 dank u wel voor het recept 👍
Wat een zalige soep. Wij zijn verslaafd. Zelfs mijn dochter van 9 vind het lekkerder dan haar lievelingspoes.
Sorry. Soep natuurlijk. Gekke telefoon ook.
Wat een heerlijke soep, ik heb hem al een paar keer gemaakt. Bedankt voor dit recept
Zeer lekker
Heerlijke soep! Was wel een beetje waterig en heb het recept precies gevolgd. Misschien voeg ik er de volgende keer een aardappel aan toe om te binden. Mijn soep was ook groener dan de gele kleur op de foto.
Hi Frouke,
Ja het kan natuurlijk zijn dat ik net een iets dikkere courgette had.. maar inderdaad, een aardappel toevoegen kan altijd!
Ik maak de soep regelmatig en bij mij is hij ook eigenlijk echt elke keer weer anders van kleur 🙂
Gr, simone
Ik heb de soep volgens recept gemaakt, maar i.p.v. een courgette heb ik een pompoen gebruikt.
Heerlijk, vooral ook door zalmsnippers eraan toe te voegen. Dit geeft er een piitige smaak aan.
Dat klinkt inderdaad heerlijk Anje!
Ik vond het erg flauw van smaak heb er wat chilli peper en peper en koriander bij gedaan en het was heerlijk
Het is inderdaad altijd een goed idee om er wat extra aan toe te voegen naar eigen smaak 🙂
Hey! Dat klinkt heerlijk en courgettes in overvloed!
Heb je ook al ervaring met het invriezen van deze soep?
Ik ga m zeker proberen!
Hi Nienke,
Ja ik heb deze al eens ingevroren en dat ging perfect!
Super! Dankjewel!
Ik weet wat ik vandaag ga doen ?
We vonden de smaak van de soep overheerlijk, alleen maak ik ze de volgende keer met 500 ml kippenbouillon ipv 750 ml, ik vind het namelijk nog lekkerder als de soep ietsjes dikker is.
IK vond de soep heel flauw.
Snufje zout er bij doet wonderen 🙌
Soep is heel erg lekker, heb er zelf nog een snufje komijn en wat gerookte paprika bijgedaan en flink wat platte peterselie.
Heerlijk met die kruiden erdoor, een smaakvolle soep, bedankt voor het recept.