Deze couscous met groene groenten en feta is voor mij echt een overheerlijk zomers maaltje. Een heerlijke combinatie van kruiden, groenten en het zoute van de feta. Je zit binnen 15 minuten aan tafel, wat misschien wel nog fijner is; dit gerecht smaakt ook koud super lekker.
Ik gebruikte in dit recept tomaten couscous die in mijn Arab Foodybox zat. Alleen al van de kleur word ik blij! Maar eerlijk is eerlijk, het smaakt toch ook weer nét even anders dan de standaard couscous die je normaal in de winkel koopt.
Voel je uiteraard vrij om dit recept met normale couscous te maken, het zal dan nog steeds erg lekker smaken.
De groenten bakte ik met ras el hanout, een specerijenmengsel dat ik een tijdje geleden ontdekte en nu het liefst overal doorheen meng. Zo lekker! Het geeft een overheerlijke Midden-Oosterse smaak aan gerechten.
De courgette is hierin een fijne groente, deze neemt namelijk veel smaak op.
Onderstaand gerecht is genoeg voor 3 personen. Als bijgerecht kun je er uiteraard met meer mensen van genieten.
Ingrediënten
– 250 gr tomaten couscous (ik gebruikte deze)
– 150 gr doperwten
– 1 courgette
– 1 groene paprika
– 1 tl ras el hanout
– 1 el citroensap
– 1 el olijfolie
– peper en zout
– 2 bosuitjes
– feta kaas naar smaak
Bereiding
Bereid de couscous volgens de verpakking.
Breng water aan de kook en kook hierin de erwten beetgaar. Giet ze af.
Snijd de courgette in halve maantjes en de paprika in dunne reepjes.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met 1 el (kokos)olie.
Bak hierin de courgette en paprika even aan.
Voeg de ras el hanout toe en bak, onder regelmatig roeren, de groenten gaar.
Doe de couscous in een schaal en breng op smaak met 1 el olijfolie, de citroensap en een flinke snuf zout en peper.
Meng hier de courgette, paprika en erwten doorheen.
Snijd de bosui in dunne ringen en strooi over de couscous.
Verkruimel er naar smaak feta overheen.