Deze spruitjes frittata is echt super lekker. Nu ben ik bevooroordeeld want ik ben echt een groot fan van spruitjes. Heel eerlijk gezegd had ik ze nog nooit verwerkt in een frittata, maar omdat dit oorspronkelijk een restjes gerecht is vond ik het wel de moeite waard om te proberen.
Nu is het officieel nog geen spruitjes seizoen, maar ach… spruitjes zijn tegenwoordig volgensmij het hele jaar verkrijgbaar zoals zoveel soorten groenten en fruit. Eerlijk is eerlijk; ik ben fan van zoveel mogelijk dingen van het seizoen te eten. Niet alleen omdat ze dan veel lekkerder smaken maar ook omdat het zoveel beter voor het milieu is.

Maar als je dan toch al een restje spruitjes hebt; maak dan deze frittata! Net zo lekker in de zomer als in elk ander seizoen 🙂
Spruitjes frittata
Ingrediënten
- 160 g spruitjes
- 3 zongedroogde tomaatjes
- 3 eieren
- 1 scheutje melk (plantaardige)
- 1 tl mosterd
Instructies
- Oven voorverwarmen op 175 graden Celsius. (hetelucht)
- Maak de spruitjes schoon en snijd ze in vieren. Snijd de zongedroogde tomaatjes in dunne reepjes.
- Klop de eieren los met de mosterd en een scheutje melk. Meng er een snuf zout doorheen.
- Schep de spruitjes en zongedroogde tomaatjes door het eimengsel.
- Verdeel het mengsel verdelen over 2 vormpjes en bak ze in 20 minuten gaar.
Pin deze spruitjes frittata!
