Vandaag deel ik graag met jullie het recept voor deze oopsies, oftewel cloud bread, oftewel luchtige broodjes zonder gluten en met weinig koolhydraten. Een recept dat al een hele tijd ‘hot and happening’ is en dat je voorbij ziet komen op menig website. Maar wat vind ik er nou eigenlijk van? Ik vertel het je graag…

Deze oopsies (want broodjes wil ik ze eigenlijk echt niet noemen) zijn het resultaat van een nieuwe foodblog swap. De vorige keer dat ik meedeed aan een receptenruil maakte ik een heerlijke Marokkaanse courgettesoep. Maar ook op de website waar ik toen van mocht koken stond dit recept… en toen twijfelde ik al. Toen ik voor deze swap de broodjes weer tegenkwam op een andere website besloot ik er toch maar voor te gaan.

En tja, wat vind ik er van? Heel eerlijk gezegd niet helemaal mijn ‘cup of tea’. Niet dat ze niet lekker zijn, maar ik ken lekkerdere dingen. Maar hé; er zijn genoeg mensen die er wel helemaal weg van zijn! Dus vandaar dat ik dit recept graag met jullie deel 🙂

Oopsies

Aan het originele recept van Foodie Marjan heb ik een kleine aanpassing gedaan.

Oopsies / Cloud bread

luchtige broodjes zonder gluten
Voorbereiding10 minuten
Bereiding25 minuten
Totale tijd35 minuten
Porties: 6 stuks

Ingrediënten

  • 100 g roomkaas
  • 3 eieren
  • 1 snufje zout
  • 1 tl tijm verse

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
  • Splits de eieren.
  • Klop de eiwitten met een snufje zout tot stijve pieken. (in een brandschone kom)
  • Mix het eigeel met de roomkaas goed door elkaar. Voeg de tijmblaadjes toe en roer er doorheen.
  • Mix het eigeel met de roomkaas goed door elkaar. Voeg de tijmblaadjes toe en roer er doorheen.
  • Verdeel het beslag in hoopjes op je bakplaat (ongeveer 6) en bak ze 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Pin deze oopsies!

oopsies