Inspiratie Persoonlijk

De inhoud van mijn koelkast

quote koelkast

Tags:    

Vandaag eens een heel ander artikel dan dat ik normaal plaats. Vandaag laat ik jullie namelijk de inhoud van mijn koelkast zien! Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden en of de inhoud vergelijkbaar is met jullie koelkast.

Het idee voor deze post komt niet van mezelf maar van de #30DayBlogChallenge van Hare Maristeit. Een blog die ik al langere tijd met veel plezier volg, door alle vrolijke kleuren, de prettige schrijfstijl én de leuke artikelen. Toen ik deze challenge voorbij zag komen leek het me meteen leuk om enkele van de onderwerpen hier voorbij te laten komen.
(Onderaan dit artikel deel ik de lijst van onderwerpen)

Maar goed, terug naar mijn koelkast dus. Ik moet er meteen wel even bij zeggen dat ik deze foto maakte toen we net naar de Turkse supermarkt waren geweest… en daar kan ik me echt helemaal te buiten gaan aan van alles lekkers! Sowieso denk ik dat dit artikel een stuk minder leuk was met een bijna lege koelkast van vrijdag 🙂

Oh ja, ik weet dat wij waarschijnlijk onze koelkast niet het meest ideaal hebben ingericht 🙂

mijn koelkast

Zoals je wel kunt zien is onze koelkast een (georganiseerde) bende; er staat van alles in en lekker door elkaar. Natuurlijk had ik alles netjes neer kunnen zetten voor de foto, maar ik vind het dan wel leuk om het real-life te houden. Als ik iets nodig heb kan ik het zo pakken als ik de koelkast opentrek en dat vind ik dan het belangrijkste.
Wel grappig… door het maken van deze foto kwam ik erachter dat we een kapot ei in de verpakking hadden zitten.

Fruit

Veel fruit ligt momenteel in de koelkast, eigenlijk al het fruit op de sinaasappels, appels, kiwi’s en peren na. Want die vinden de fruitvliegjes hier niet lekker. Eerlijk is eerlijk; ik word echt helemaal simpel van die fruitvliegjes invasie! Dus vandaar dat een heel groot deel van het fruit in de koelkast ligt. Het fruit wat er deze keer in ligt;
– watermeloen
– kersen
– rode bessen (plus 3 verdwaalde aardbeien)
– halve grapefruit
– pruimen

Groente

Groente ligt er niet heel veel in de koelkast. Standaard wel sla, komkommer (als die aangesneden is) en olijven. Waarom die groene paprika er ligt is mij trouwens ook een raadsel, die heb ik er meteen uitgehaald.

Boter, Kaas en eieren

3 soorten kaas deze keer;
– de allerlekkerste feta kaas (in het blik met de donkerblauwe deksel)
– Parmezaanse kaas
– jonge kaas voor manlief
Daarnaast standaard eieren en boter. Deze keer hebben we wel veel van alles.. veel eieren en veel (knoflook)boter.

mijn koelkast

Vlees

Op het moment van deze foto lag er vlees van de Turkse slager in (gehakt en Adana), sucuk (Turkse worstjes) en spekblokjes. That’s it! Ondanks dat wij wel vaak vlees eten ligt er meestal niet zoveel in de koelkast.

Dranken

Er staan nog verschillende soorten dranken in de koelkast van een feestje van 1,5 week geleden. Verschillende soorten bier, wat wijn en een heerlijke gin met smaakje van Hooghoudt.

Overige

En dan hebben we nog heel veel overigen.. zoals mayonaise, mosterd, een restje passata, dressings, maple syrup en kattenvoer.
Oh en er staan heerlijke zoet-zuur van watermeloenschil die ik van mijn moeder kreeg. Mocht je nieuwsgierig zijn; het receptje staat hier.

 


De andere onderwerpen die op het lijstje van Hare Maristeit staan zie je op onderstaande afbeelding;

30-Day-Blog-Challenge-NL

Als hier nou iets tussenstaat waarvan je meteen denkt; dáár zou ik meer over willen lezen! Laat je het me dan weten? Dan denk ik ondertussen ook nog na welke onderwerpen mij aanspreken.
Het is sowieso allemaal redelijk buiten mijn comfortzone 🙂 , maar dat maakt het misschien juist wel weer extra leuk!

  2 reacties

 • Maris Maria Renne 2 augustus 2016 Beantwoord

  Ik vind gluren bij de buren het allerleukste wat er is 🙂 Virtueel in andermans tas/koelkast/kledingkast kijken dus ook haha
  De inhoud van jouw koelkast komt wel overeen met die van ons, nadat ik boodschappen heb gedaan dan. Ik moet ook even goed timen wanneer ik mijn foto’s voor deze opdracht maak 😉 Oh, en eerst even schoonmaken….
  Benieuwd welke onderwerpen uit de challenge je nog meer gaat doen! Leuk dat je uit je comfort zone gaat stappen.

  • Simone 2 augustus 2016 Beantwoord

   Oh ja dat is ook het leukste dat er is! Ik kijk nu al uit naar jouw koelkast 🙂
   Enne.. die van ons moest eigenlijk ook wel schoongemaakt worden 😉

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Deze tortilla chips met dips mogen zeer zeker niet ontbreken op je feestje, of je nou een feest met een Mexicaans tintje geeft of niet. 3 Receptjes die je in een handomdraai op tafel zet.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Gewoon op een relaxte zaterdagavond of een vrijmibo lijkt me ook de perfecte reden om deze te maken 🎉.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link naar recept in bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#tortillachips #chips #nachos #guacamole #guacamoledip #salsa #mais #makkelijkensnel #lekkerensimpel #feest #feestje #partysnack #snack #vrijmibo #borreltijd #mexicanfiesta #mexicaansfeestje #tijdvoorwatlekkers #foodie #foodstagram #instafood #oranjepaprika #chipsnsalsa #foodquotesnl
 • 🙋‍♀️ Stroopwafel testers gezocht! Vanaf deze week liggen er 3 nieuwe smaken stroopwafels bij @hemanederland in de schappen. Ik mocht deze (volkoren met tarwebloem meel) stroopwafels alvast testen en ik kan je vertellen; ze zijn lekker. ❤ Mijn absolute favoriete smaak is koffie, maar ook appel-kaneel en sinaasappel-wortel zijn erg lekker.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Denk jij nou, die wil ik ook wel eens testen? Dat kan, ik ga namelijk 15 van mijn volgers blij maken met een pakketje met alle 3 de smaken!! 🎉⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Kans maken? Laat in een reactie hieronder weten met wie jij deze lekkere stroopwafels zou willen testen.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dinsdag 21 Augustus rond 19.00 maak ik de 15 winnaars bekend!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hema #hemanederland #stroopwafel #stroopwafels #koekjes #cookiemonster #koekjeerbij #testen #testersgezocht #koffie #thee #koffietijd #nieuwesmaken #tussendoortje #samenwerking #winnen #win #winactie #foodie #foodquotesnl
 • Deze jalapeno poppers 🌶 mogen niet ontbreken op een feestje met een Mexicaans thema! Ok, ik noem het jalapeno poppers maar ik moet iets bekennen... meer dan de helft zijn eigenlijk mini puntpaprika's 🤣. Ik ben zelf namelijk helemaal niet zo'n grote fan van pittig eten.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Enne, voor een klein beetje Russian roulette; laat in een enkele jalapeno de pitjes zitten 😋.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link naar het recept in bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#jalapeno #jalapenos #jalapenopoppers #pepertjes #puntpaprika #roomkaas #kaasmeisje #kaas #cheeselover #party #partysnack #feest #feestelijkhapje #snack #treat #mexicaansthema #mexicanfiesta #foodie #foodblogger #foodquotesnl
 • In juli gaven wij een feestje voor vrienden met een thema; Mexican Fiesta. Vandaag laat ik je meer zien van de voorbereiding en de aankleding, inclusief 🦄 piñata, uitnodigingen en cactussen 🌵.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Geef jij wel eens een thema feestje?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link in bio!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#pinata #piñata #fiesta #mexicanfiesta #mexicaansthema #themafeestje #unicorn #unicornlove #eenhoorn #zondersnoep #feestje #feest #birthdayparty #uitnodigingen #kaartje2go #samenwerking #versieringen #aankleding #cactussen #prettywoman #happy #foodie #foodblogger #foodquotesnl
 • Of je worteltjestaart lust?! 🥕🍰 ik moet altijd aan de mop denken van het konijntje bij de bakker als ik worteltjestaart eet. Mijn oma vertelde die elke keer als ze mij zag 😅.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Afgelopen donderdag ging ik mee met een food bloggerstour door Tilburg en wat hebben we lekker gegeten! Zo ook deze worteltjestaart met heerlijke koffie bij @stoom013 .
Thanks voor de invite @anne_travel_foodie 🙌.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#worteltaart #worteltjestaart #worteltjescake #carrotcake #wortel #carrot #snack #treat #creamcheese #roomkaas #delekkerste #servies #vintage #vintageservies #tilburg #tilburgfood #brabant #brabantisopen #brabantcelebratesfood #overheerlijk #foodie #foodblogger #foodquotesnl
 • Nog geen idee wat je vanavond op tafel moet zetten? Well, i've got you covered! ❤🙌 Deze mezze salade is een perfecte avondmaaltijd voor als je zin hebt in écht iets lekkers. Verschillende componenten die allemaal perfect bij elkaar passen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link naar recept in bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#mezze #mezzeplatter #mezzesalade #salade #salad #maaltijd #dinner #maaltijdsalade #lekkerbordjevol #bulgur #vegetarisch #vegetarischeballetjes #courgette #zucchini #hummus #hummuslover #kalamataolijven #olijven #pita #pitabroodje #hemels #perfectemaaltijd #gezond #gezondeten #gezonderecepten #foodie #foodquotesnl
 • Het is wat, die burn-out...
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Als ik terugkijk op die tijd kan ik me ook weer meteen echt verdrietig voelen, om het gevoel dat ik toen voelde en hoe ik mezelf helemaal niet meer herkende. Maar aan de andere kant ook heel erg dankbaar. En precies dát is wat ik nooit had verwacht.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vandaag geef ik antwoord op de vragen; 'Voel je je nu weer beter?' en 'gaat mijn burn-out ooit over?'.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het mag iig overduidelijk zijn dat het nu weer stukken beter gaat. Zoals op deze foto tijdens de geweldige bitterballentour in Amsterdam!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link naar het artikel in bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#burnout #burnedout #stress #stressed #gestresst #overspannen #moeilijketijd #levenslessen #verdrietig #dankbaar #mixedfeelings #mixedemotions #gemengdegevoelens #ikkanweerlachen #genieten #lovelife #bitterballen #bitterballentour #puntzak #geenpunthoofd #happy #amsterdam #amsterdam_streets #amsterdamshots #foodie #foodquotesnl
 • Deze frisse bloemkoolsalade behoort tot 1 van mijn favoriete to-go lunches! Al helemaal met dit weer vind ik een frisse en knapperige salade een ge-wel-dig idee ❤🙌.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Deze heerlijke salade vind je in mijn eerste Lunchen Zonder Boterham e-book (zie de link in bio).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ondertussen ben ik alweer aan het werk aan de tweede editie van Lunchen Zonder Boterham. Ik blijf jullie graag inspireren om ook al dat lekkers mee te nemen 😊.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#lunch #lunchen #lunchbox #lunchbots #lunchenzonderboterham #lunchenzonderbrood #broodlozelunch #paleo #paleofood #gezondeten #gezondlunchen #recepten #lunchrecepten #ebook #health #healthy #healthyfood #glutenvrij #foodfotografie #lunchonthego #receptontwikkeling #foodquotesnl