Alweer even geleden kreeg ik de kans om een 3-daagse detox van Cooljuice te proberen. Wat trouwens precies op het juiste moment kwam, want ik kon wel een frisse start gebruiken. Benieuwd hoe ik deze detox ervaren heb? Het was niet makkelijk!

Door mijn nieuwe baan en allemaal andere (super toffe) projecten daar omheen begon ik weer wat makkelijk te worden in het ongezonder eten en minder sporten. Dus ik was wel toe aan een goede schop onder m’n kont. En tja, deze detox zou daar zomaar voor kunnen zorgen!

Ik kreeg dus een 3-daagse detox van Cooljuice. Oftewel een box met 18 sapjes. Deze 18 sapjes zijn onderdeeld in 3 smaken; wortel-appel, komkommer-appel en biet-peer.
En toen kwam het opeens bij mij binnen; dat zijn wel erg veel sapjes voor 3 dagen. Toen ik het navroeg kwam ik erachter hoe het zat; het was de bedoeling dat ik die 3 dagen ook alleen maar de sapjes en water zou drinken. Dus niks eten maar echt volle bak sappen.

Cooljuice detox

De sapjes bewaarde ik in de vriezer (dat wordt aangeraden, tenzij je meteen begint) en het idee was eigenlijk om op de maandag te beginnen. Braaf liet ik 3 dagen vantevoren al mijn koffie staan.
Totdat ik opeens bedacht… ‘wacht, op maandag en dinsdag hebben we kookdagen op het werk’. Oftwel; koken, stylen en fotograferen. Toen bedacht ik dat dat dan meteen wel een tweede uiterste was. Want terwijl ik dan niet “mag” eten, ben ik wel heel de dag met eten in de weer. Dus besloot ik de detox enkele dagen uit te stellen en op de donderdag te beginnen.

Cooljuice detox

Dus donderdagochtend; ik begin met een flink glas water en 2 sapjes. Ik besloot wel elke keer 2 sapjes te mixen. Mijn “ontbijt” was die dag rond 8 uur, na 3 uur begon ik toch wel echt weer trek te krijgen. Dus een beetje uitstel gedrag en uiteindelijk pakte ik mijn volgende 2 sapjes om kwart over 12. Oh ja, niet vergeten water te drinken dus een flink glas water er achteraan.
En toen.. toen begon de hoofdpijn. Want;
1. Het was de eerste echt hete dag van het jaar
2. Ik was aan het detoxen
3. Ik had veeeeel te weinig water gedronken.

Dus tegen de tijd dat ik thuis was van mijn werk en mijn man ook, een uur of 6, was de hoofdpijn simpelweg niet meer te houden. Maar ja.. eigen schuld he. Want ze zeggen natuurlijk niet voor niks dat je veel, heel veel, water moet drinken erbij.
Eerlijk gezegd tegen 8 uur wilde ik alleen nog maar slapen.. zo’n last had ik er van. Ook had ik ondertussen zo’n trek (ik zal het geen honger noemen…) dat ik gewoon niet meer wist waar ik het moest zoeken! Dus tja, toen ben ik gezwicht voor een heerlijke groene salade. Volgensmij heeft eten nog nooit zo lekker gesmaakt haha.

Cooljuice detox

Toen moest ik natuurlijk nog 2 dagen detoxen. Maar besloot ik om er een juice tot avondeten van te maken. Oftewel, overdag 4 sapjes en heel veel water en in de avond een maaltijd van groenten. En dat beviel goed! Dat ging mij stukken beter af dan alleen maar op sapjes teren.

Doordat ik de 2 daaropvolgende dagen ’s avonds geen sapjes dronk had ik er 4 over, dus besloot ik er nog een dagje aan vast te plakken. Want eerlijk is eerlijk; de sapjes waren wel erg lekker!

Conclusie?

Echt hardcore detoxen is denk ik niet voor mij weggelegd. Ok, het is waarschijnlijk een kwestie van je er echt toe zetten en het ook goed doen (lees: genoeg drinken) maar voor mij was dat gewoon echt te veel van het goede.
Het sappen tot het avondeten is me goed bevallen en heeft me een goede boost gegeven! Ik merkte dat ik me daarna weer energieker voelde, weer gezonder ging eten én ik ben weer gaan sporten thuis! Al me al alleen maar goede dingen als je het mij vraagt.
De sapjes waren erg lekker en de komkommer-appel mijn absolute favoriet. Ondertussen maak ik die combinatie ook regelmatig zelf met mijn juicer.

Ben je benieuwd naar de detox die ik volgde? Deze kun je bestellen/bekijken op de website van Cooljuice.

Jouw ervaringen?

Nu ben ik eigenlijk ook wel benieuwd; heb jij wel eens een detox gevolgd en hoe is dat bevallen?
Behoor jij wel tot de hardcore detox groep?