Website Builder InsiderVandaag in Monday Meets stel ik graag de dame achter Stay Alive and Cooking aan jullie voor. Haar eigen blog is helemaal in het Engels, maar hier beantwoord ze alle vragen in het Nederlands. Met haar blog wil ze vooral laten zien dat lekker koken helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn, ook niet voor studenten.

 

Wie
Mijn naam is Vivian de Lange, ik ben 21 jaar en ik woon in Breda. Ik studeer aan de hogere hotelschool en zit in mijn derde jaar. Als “beginnend studentje” was ik nooit echt fan van koken, echt veel verder dan de macaroni mixen en Groente/Aardappelen/Vlees kwam ik niet… Saai! Vorig jaar besloot ik het wat rustiger aan te doen met mijn studie en de extra tijd die ik toen had ben ik in de keuken door gaan brengen. Inmiddels is mijn repertoire flink uitgebreid, kook ik nooit meer met pakjes en zakjes en heb ik erg veel plezier in het proberen van zoveel mogelijk gerechten. Dit wil ik graag aan andere studenten (en anderen natuurlijk!) doorgeven: lekker en gezond eten is niet moeilijk!

stay alive and cooking

Wat
Zoals ik eerder al vertelde gaat mijn blog vooral over eten. Ik deel voornamelijk recepten, van ontbijt tot dessert en van makkelijk tot iets moeilijker, maar schrijf ook over restaurants, producten of bezochte media-evenementen. Verwacht veel eerlijkheid: er staat bijvoorbeeld ook een blog over een ietwat mislukt zelfgemaakte gnocchi experiment online…
Ook deel ik veel over mijn persoonlijk leven. Meestal in de vorm van een klein verhaaltje voor de recepten, en een enkele keer als aparte “Life” post.

Koffie/Thee
Koffie! Ik probeer wel meer thee te drinken maar ik vind het meestal een beetje saai. Koffie drink ik het liefst met redelijk veel melk (denk koffie verkeerd) en een beetje suiker, maar ik vind het over het algemeen erg leuk om van alles te proberen. Heb je bijvoorbeeld weleens een beetje kaneel of kardemom bij de gemalen koffie gedaan?

Hartig/Zoet
Oefff dit vind ik een lastige vraag! Als ik echt moest kiezen koos ik voor hartig, ik kan me toch niet voorstellen dat ik alleen nog maar zoete dingen mocht eten… Maar bijvoorbeeld in een restaurant kijk ik het eerste naar de toetjes, haha!

Beste herinnering aan eten
Dit is echt een lastige vraag, maar het eerste wat me nu te binnen schiet is de vakantie in Valencia vorig jaar met mijn vriend. Ik was helemaal happy, lekker elke dag verse broodjes en fruit halen in de grote markthal, ’s middags af en toe pinchos (kleine hapjes op een stukje stokbrood) eten en dan ’s avonds laat uit eten bij de leukste tentjes tussen het liefst zoveel mogelijk locals. Genieten!

stay alive and cooking

Favoriete foodspot
Een favoriet restaurant heb ik niet echt, ik ga het liefst elke keer ergens anders heen. Wel vind ik van die tapas/shared dining concepten erg leuk: voor mij is het echt onmogelijk om te kiezen dus meerdere kleine gerechtjes is ideaal!

Favoriete gerecht
Dat wisselt ook heel vaak, anders wordt het maar saai! Wel vaak iets met pasta, of kaas. Of zo’n lekkere combinatie van zoet & zout, zoals geitenkaas in flinterdun zoutig spek met daar weer honing overheen. Ik denk dat ik een hele pagina zou kunnen vullen met mijn favorieten, eten is dan ook mijn grootste hobby!

Quote/Motto/Lijfspreuk
“One step at a time.” Ik heb heel snel het gevoel dat ik dingen meteen goed moet doen: dat ik in 1x mijn studie moet afhalen, dat ik meteen van ongezond naar gezond moet gaan, dat ik dingen die ik spannend vind maar gewoon moet doen…. Maar dat is niet gezond, en ook niet haalbaar. Iedereen doet dingen op zijn of haar eigen tempo, en dat leren accepteren is de eerste stap.

Monday Favorite
Alle schattige dierenfilmpjes zijn favoriet, maar verder kan ik ook genieten van goede muziek. Mijn favoriete album is nu de nieuwste van Radiohead: je moet er van houden, maar ik kan er helemaal in op gaan!

Waar
www.StayAliveandCooking.com, of https://www.instagram.com/stayaliveandcookingdotcom/ !