De laatste tijd heb ik ijskoffie weer helemaal herontdekt. Nu ben ik elk jaar trouwens wel fan van ijskoffie, maar nu maak ik het steeds vaker zelf. Op verschillende manieren; de ongezonde en de gezonde manier. Vandaag het receptje voor de ongezondere versie.
Deze kaneel ijskoffie is 1 van de favorieten momenteel!
Het voordeel van dit receptje is dat het ook nog eens super makkelijk te maken is. Al helemaal als je in de ochtend al bedenkt dat je in de middag wel een ijskoffie lust. Dan zet je vast in de ochtend (extra) koffie zodat deze kan afkoelen.
Uiteraard kun je ook koffie zetten, deze in een lage schaal gieten en in de vriezer zetten. Dan wordt het ook vrij snel koud. Maar ach, als je op warme dagen gewoon standaard een extra kopje zet dan weet je zeker dat je die middag iets overheerlijks te drinken hebt.
Met onderstaand recept maak je 1 flink glas. Eigenlijk voor 1 persoon.
Ik deelde hem met mijn zusje (was anders wel een beetje gemeen om er alleen van te genieten) en we waren beiden van mening dat we makkelijk zo’n vol glas leeg konden drinken.
De chocolade in onderstaand recept is optioneel maar maakt het wel extra feestelijk.
Ik smolt hiervoor gewoon wat pure chocolade en goot deze in het glas.
Ingrediënten
– 200 ml koude koffie
– 1,5 bol kaneelijs
– 5 ijsblokjes
– chocolade, enkele blokjes
Bereiding
Smelt de chocolade au-bain-marie en giet deze langs de randen van je glas.
Doe de koffie en het kaneelijs in de blender en mix tot alles gemengd is.
Voeg de ijsblokjes toe en pulseer tot deze bijna helemaal fijn zijn.
Giet je ijskoffie in het glas en genieten maar!