Het allermakkelijkste kookboek ter wereld ligt alweer een tijdje te wachten op een review. Deze pil viel namelijk alweer enkele geleden hier met een flinke plof op de deurmat. Nou ja, eigenlijk niet, want dit boek is zo dik; die past niet door de brievenbus!
Benieuwd of het echt zo makkelijk is?

Met zo’n titel beloof je nogal wat als kookboek zijnde. Maar ik denk…. ik denk dat het zomaar helemaal waar zou kunnen zijn! Alle gerechten bevatten maximaal 6 ingrediënten per recept en gaan gepaard met duidelijke foto’s.
Dit boek bevat maar liefst 200 recepten die snel en makkelijk te maken zijn voor iedereen, van student tot beginner en eigenlijk iedereen die op zoek is naar inspiratie.

allermakkelijkste kookboek

Bij elk recept staan foto’s van de ingrediënten en ik moet zeggen; dat maakt dit kookboek wel echt leuk en weer eens anders dan anders! Daarnaast zie je in 1 oogopslag voor hoeveel personen het is en hoe lang je in de keuken zult staan.
Uiteraard staat er ook bij elk recept een mooie foto van het resultaat, een vereiste in kookboeken als je het mij vraagt.

Ik moest even zoeken naar de index, die staat namelijk achterin. (wellicht omdat er meteen helemaal uitgeschreven staat welke gerechten er per hoofdstuk in staan?) Het boek is onderverdeeld in; aperitieven, voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten.
Hoofdgerechten is daarbij zoals te verwachten het grootste hoofdstuk.

allermakkelijkste kookboek

Ik zou dit boek aanraden; het is een duidelijk en overzichtelijk boek. Mooie en makkelijke recepten voor elke dag met standaard ingrediënten.
Daarnaast haal je dit boek voor € 25,- in huis, wat ik voor zo’n dikke pil echt wel een schappelijke prijs vind. Wellicht ook een leuk kado voor een verjaardag of housewarming!